Ga naar de inhoud

Benson en Zaroury doen het voor Kompany bij Burnley: "Zij kunnen op elk moment iets brengen"

Benson is de laatste weken belangrijk voor Burnley, weliswaar als invaller.

Na 18 wedstrijden staat het Burnley van Vincent Kompany helemaal bovenaan in The Championship, de Engelse tweede klasse. Zaterdag won het van Reading dankzij twee Belgische doelpunten. "Het loopt goed, er is niets waar ik over kan klagen", vertelt Kompany.

"The process" lijkt bij Burnley wel aan te slaan voor Vincent Kompany. Na zijn vertrek bij Anderlecht afgelopen zomer waren er wat twijfels over Kompany's nieuwe uitdaging in de uiterst fysieke Championship, maar na 18 speeldagen heeft hij met Burnley alle criticasters het zwijgen opgelegd.


Zaterdag won Burnley met 2-1 van Reading, en daar mocht het zijn Belgische spelers voor bedanken. Manuel Benson, die zich voorlopig vooral tevreden moet stellen met een invallerstatuut, scoorde na het uur de 1-1. Diep in de extra tijd was het opnieuw een Belg die Burnley de zege bezorgde: Anass Zaroury tikte de 2-1 binnen.


"Het was een zware wedstrijd", vertelde coach Kompany achteraf. "Reading is goed georganiseerd en deed ons er hard voor werken. Maar het loopt goed, er is niets waar ik over kan klagen. Dit is een uitstekende overwinning voor ons."

Gouden wissel Benson, man-in-vorm Zaroury

Daarna strooide hij met lof richting zijn landgenoten. Benson was de laatste drie wedstrijden als invaller goed voor twee goals en twee assists. Een gouden wissel? "Benson kan een wedstrijd doen kantelen voor ons, dat weten we", vertelde Kompany.


"Ik weet wat hij kan, ik heb het hem zien doen bij zijn vorige club. Soms maakt het niet uit wanneer je een speler het veld op stuurt, we hebben spelers die op eender welk moment iets kunnen brengen."

Benson kan een wedstrijd doen kantelen voor ons, dat weten we. Soms maakt het niet uit wanneer je een speler het veld op stuurt.

Burnley-coach Vincent Kompany

Zaroury mocht in tegenstelling tot Benson wel aan de partij beginnen, hij bedankte Kompany met de winning goal. Sinds half oktober heeft de jonge winger een basisplek veroverd, in de laatste vijf wedstrijden scoorde hij drie keer en deelde hij één assist uit.


"Als je enkel wereldgoals scoort dan kom je misschien op vijf doelpunten per seizoen uit, als je de bal aan de tweede paal kan binnentikken kan je er 15 à 20 scoren. Het is heel goed dat Anass die bal scoorde. Ik ben heel blij voor hem, zo dikt hij zijn statistieken wat aan."


"Dit is een heel lekker gevoel", klonk het bij Zaroury zelf. "We moesten knokken tot de laatste seconde, het is leuk dat ik dat winnende doelpunt scoorde. We spelen in deze competitie veel wedstrijden en soms kom je tegen totaal andere teams uit, maar ik hou ervan."

Zaroury scoorde tegen Reading de winnende 2-1 in extra tijd.