Ga naar de inhoud

Benson en Zaroury houden het Burnley van Kompany op kop van The Championship

 za 29 oktober 2022 18:47
Benson (l) scoorde de opener van Burnley tegen Reading.

Burnley heeft zaterdag op de achttiende speeldag van de Championship op de valreep de winst uit de brand gesleept tegen Reading: 2-1. Dankzij de derde overwinning op een rij blijft de ploeg van Vincent Kompany aan de leiding.

Burnley dicteerde voor de rust de wet tegen Reading, maar de brilscore stond nog op het scorebord aan de rust. Tegen de gang van het spel in was het Reading dat de score opende dankzij Tom Ince in de 56e minuut.

 

Op het uur gooide Kompany Benson Manuel in de strijd en net als bij zijn vorige twee invalbeurten maakte onze landgenoot opnieuw het verschil. Met een volley van net buiten de zestien maakte hij 6 minuten na zijn invalbeurt de gelijkmaker: 1-1.

 

Burnley ging op zoek naar de winning goal en vond die in de extra tijd. Benson dribbelde zich een weg richting het strafschopgebied en vond Anass Zaroury aan de tweede paal. De ex-speler van Charleroi kopte in minuut 94 de 2-1-eindstand op het bord.

 

Burnley is aan een sterke reeks bezig in de Championship, de Engelse tweede klasse. Het is al 15 wedstrijden ongeslagen en boekte nu zijn derde zege op een rij. Het heeft in de stand 2 punten voorsprong op Blackburn Rovers.

Bekijk de hoogtepunten van de zege van Burnley

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.