Ga naar de inhoud

Kompany's Burnley, met Belgisch sausje, komt aan de leiding in de Championship

In Anderlecht lukte het Vincent Kompany nooit echt om alle twijfels rond zijn trainerschap weg te werken, maar bij Burnley lijkt hij wel de juiste formule gevonden te hebben. Na een 4-0-zege tegen Swansea is Burnley zelfs leider in de Championship, de Engelse tweede klasse.

Burnley had onder Vincent Kompany nog maar 1 keer verloren, maar tegenstander Swansea kwam met 4 opeenvolgende zeges en dus vol vertrouwen naar Turf Moor.

Geen probleem blijkbaar voor de thuisploeg, want bij de rust stond het al 3-0, met een opmerkelijke "Belgische" inbreng in de goals. Ex-Cercle-speler Vitinho nam de eerste voor zijn rekening, de jonge Belg Anass Zaroury gaf de assist voor de 2-0 en tekende zelf voor de 3e.

Toen Burnley er op aangeven van Josh Cullen (ex-Anderlecht) ook nog 4-0 van maakte kort na de rust konden de thuisfans helemaal opgelucht ademhalen.

 

Na de match werd Zaroury uitverkoren tot Man van de Match. Burnley klimt naar de leiding in de Championship, dankzij een beter doelpuntensaldo dan Sheffield United.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.