Ga naar de inhoud

België en Nederland organiseren WK hockey voor mannen en vrouwen in 2026

De Lions mogen zich opmaken voor thuiswedstrijden in 2026.

In 2026 wordt het WK hockey bij de mannen én vrouwen op Belgische en Nederlandse velden gespeeld. Dat heeft de FIH vandaag bevestigd. Naast België en Nederland waren onder meer Zuid-Afrika, Australië en Duitsland kandidaat om (een van) de toernooien te organiseren.

De twee nationale bonden (KBHB en KNHB) dienden in september van dit jaar samen een bid in. Dat overtuigde de FIH om het WK voor zowel mannen als vrouwen naar België en Nederland te halen.  

 

De hockeybonden gaven aan in de zomer van 2026 een 'double gender' WK te willen organiseren in het Wagener Stadion in Amstelveen en in het - nog te bouwen - hockeystadion in Waver.

 

Daardoor troefden ze onder meer Zuid-Afrika, Australië, Uruguay, Duitsland en Engeland en Wales af. Die landen wilden enkel het mannen- of vrouwentoernooi voor hun rekening nemen.

In het centrum van het hockeygekke Europa wordt het WK een groot feest.

KBHB

"Beide bonden zijn dankbaar en trots dat het bestuur van de FIH de organisatie van het toernooi heeft gegund aan België en Nederland", klinkt het in een persbericht.  


"Met het succes van de laatste EK's voor mannen (2017 en 2021 in Amsterdam en 2019 in Antwerpen) en van het WK voor vrouwen (2022 Amsterdam) in het achterhoofd, zijn we er ten stelligste van overtuigd dat dit WK hockey van 2026 opnieuw een onvergetelijk spectaculair en vernieuwend event zal zijn."


"In het centrum van het hockeygekke Europa wordt het WK een groot feest. We gaan alvast keihard aan het werk."   


Het eerstvolgende WK voor mannen vindt begin volgend jaar plaats in het Indiase Bhubaneswar, van 13 tot 29 januari. De Red Lions verdedigen er hun wereldtitel die ze eind 2018, ook in Bhubaneswar, veroverden. België organiseerde nooit eerder een WK hockey voor senioren.