Ga naar de inhoud

Red Lion Tom Boon: "Hoop dat ik op het WK de ploeg nog kan helpen"

 wo 2 november 2022 10:57
Hockeyspeler Tom Boon:"Hoop dat ik op het WK de ploeg nog kan helpen".
Tom Boon in actie.

Tom Boon (32) is één van de meest bepalende hockeyspelers van de afgelopen jaren voor de nationale hockeyploeg, de Red Lions. In Sportweekend praat het Red Lion-icoon over verleden, heden en de toekomst.

Tom Boon staat momenteel met zijn Belgische club Léopold aan de leiding van de Belgische hockeycompetitie, maar heeft nog geen enkele nationale titel gepakt.

 

"Toen ik mijn carrière begon, dacht ik dat het de makkelijkste titel was om te behalen", vertelt Tom Boon. "Vandaag is het de enige titel die ik nog niet heb."

 

"Ik hoop dit jaar of volgend jaar die beker te kunnen winnen."

 

Toen de Red Lions furore maakten op de Olympische Spelen in Tokio - waar ze goud haalden - was de 32-jarige Boon geblesseerd.

 

"Ik denk dat het gewoon hoort bij mijn carrière, natuurlijk was het pech", aldus Boon. "In Tokio hoorde ik dat ik vader zou worden. Dat zijn belangrijkere zaken dan hockey."

 

Boon is als een van de boegbeelden belangrijk geweest op de grote toernooien van de Red Lions. 

 

"Ik hoor gewoon bij de ploeg. Tijdens die finale was ik er niet bij, maar de ploeg heeft gepresteerd."

 

"Op andere momenten was ik er wel bij en ik hoop dat ik in de toekomst de ploeg nog kan helpen." 

Lees verder na Instagrampost.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Nieuwe coach was toch even wennen"

De nationale hockeyploeg heeft alles gewonnen, van Europees kampioen tot wereldkampioen tot olympisch kampioen. In januari verdedigen ze hun wereldtitel onder de nieuwe coach Michel van den Heuvel. 

 

"Het was even wennen", aldus Boon. "Het was voor hem moeilijk, omdat we zo moe waren. Hij wou direct beginnen te hockeyen. Het was voor ons echt moeilijk om de motivatie te vinden in de eerste maanden."

 

De komende weken komt ex-bondscoach Shane McLeod terug naar de Red Lions, wanneer ze aan de slag gaan in de Pro League tegen Argentinië en tijdens het daaropvolgende WK. 

 

"Ik denk dat Michel heel veel energie brengt", vertelt Boon verder. "En Shane kan kleine aanpassingen doen tijdens wedstrijd, dus het duo werkt heel goed."

"De toekomst is verzekerd"

De huidige Red Lions worden ouder, maar Boon ziet geen reden om ongerust te worden. 

 

"We worden nu in de jeugd Europees kampioen bij -16, -18 en -21", vertelt Boon. "Er zijn heel veel talenten. Ik ben niet bang voor de toekomst. Ik denk dat het nog vele jaren mooi wordt."

Er zijn heel veel talenten, ik ben niet bang voor de toekomst

Tom Boon, hockeyspeler bij Léopold
Gerelateerd: