Ga naar de inhoud

Léopold loopt verder uit na gelijkspel tussen achtervolgers Dragons en Gantoise

 zo 30 oktober 2022 00:23

De topaffiche van de 10e speeldag in het hockey tussen de nummers twee en drie heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. Dragons (3e in de stand) en Gantoise (2e) speelden 4-4 gelijk. Daardoor breidt leider Léopold zijn voorsprong verder uit.

In Brasschaat was het publiek getuige van een spannende wedstrijd tussen Dragons en Gantoise. Om de beurt namen de ploegen de leiding. 

 

De Australiër Blake Govers  opende de score voor Dragons, waarna de Ier Sean Murray hetzelfde deed voor Gantoise. Govers bracht Dragons weer op voorsprong voor de rust. De spelers van Pascal Kina maakten via Guillaume Hellin gelijk aan het begin van de tweede periode en namen kort daarna zelfs opnieuw de leiding. 

 

Dragons kwamen terug via Felix Denayer en opnieuw Govers zorgde met een hatrrick voor 4-3. Toch was de match nog niet gespeeld. Hellin zorgde er nog voor dat de regerende vicekampioen zijn tweede plaats in het klassement kon redden. 

 

Ondertussen veegde leider Leopold de vloer aan met het gepromoveerde Old Club. Het werd 2-13 tegen de Luikenaren. 

 

Leopold is nog altijd ongeslagen en heeft 28 op 30.

 

In de degradatiestrijd behaalde Leuven kostbare punten door met 3-4 te winnen bij Daring en op te schuiven naar de 9e plaats (7 punten), voor Ukkel (6), Daring (4) en rode lantaarn Old Club (3).

Uitslagen speeldag 10

Dragons - Gantoise 4-4

Old Club - Leopold 2-13

Braxgata - Waterloo Ducks 3-5
Ukkel Sport - Racing 2-5
Orée - Herakles 0-1
Daring - Leuven 3-4