Blessure komt Leuven duur te staan in CrossCup relays, Rock'n Run profiteert

 zo 23 oktober 2022 16:18
Querinjean
Ruben Querinjean is tweevoudig nationaal kampioen op de korte cross.

Het Rock'n Run Team van Ruben Querinjean heeft zondag de CrossCup Relays gewonnen in Berlare, de openingsmanche van het regelmatigheidscriterium in het veld. Topfavoriet Daring Club Leuven haalde de finish niet door een blessure. Bij de vrouwen won Lokeren, met speerpunt Lisa Rooms.

In de relays van de CrossCup strijden teams van telkens 3 atleten om de zege. Bij de mannen werd Leuven, met onder meer John Heymans, als topfavoriet getipt.

 

Leuven leek die rol ook te gaan inlossen, want slotloper Guillaume Grimard begon met een mooie voorsprong. Hij liep echter een spierblessure aan het bovenbeen op en moest de strijd geblesseerd staken.

 

Zo kon het Rock'n Run Team met Maxime Delvoie, Antoine Senard en Ruben Querinjean, de tweevoudige nationale kampioen van de korte cross, onbedreigd naar de overwinning snellen.

Omdat de winnende ploeg met atleten uit drie verschillende clubs aantrad, worden hun punten in het klassement van de CrossCup gehalveerd. Daarom krijgt het drietal van Herve de leiderstrui om de schouders. Lyra-Lierse werd derde.

Lokeren troeft Borgworm af bij de vrouwen

Bij de vrouwen liep Borgworm lange tijd aan de leiding, maar in de laatste ronde plooide slotloopster Chloé Herbiet dan toch. Ze zou uiteindelijk als derde finishen.

 

De winst was voor Lokeren, met Elise Van Raemdonck, Charlotte Van Hese en een erg sterke Lisa Rooms. Het AC Waasland van slotloopster Nina Lauwaert was tweede.

 

Mieke Gorissen, de titelverdedigster in de CrossCup, kwam met Atletiekclub De Demer niet met het sterke drietal aan de start. Ze liep als slotloopster wel nog een mooie inhaalrace en eindigde als achtste. Rooms is nu leidster in de CrossCup. De eerste individuele manche volgt al komende zondag 30 oktober aan het Zilvermeer in Mol.

Rooms
Lisa Rooms
Gerelateerd: