Ga naar de inhoud

Kersvers Gouden Bal-winnaar Karim Benzema out bij Real Madrid met spiervermoeidheid

Benzema staat even aan de kant.

Real Madrid kan zaterdagavond (om 21 uur) in het competitieduel tegen Sevilla niet rekenen op sterspeler Karim Benzema. De Franse aanvaller, maandag nog verkozen tot winnaar van de Gouden Bal, kampt met spiervermoeidheid in de quadriceps van zijn linkerbeen. 

Benzema onderging zaterdagvoormiddag nog enkele tests en die brachten de spiervermoeidheid aan het licht. "Zijn herstel zal op de voet gevolgd worden", verklaarde Real Madrid.   

 

De kapitein van Real was woensdag nog trefzeker in de 0-3 competitiezege bij hekkensluiter Elche. Hij zit dit seizoen in La Liga aan vijf goals in zeven matchen. 

 

Midden september stond Benzema ook al drie weken aan de kant met een spierblessure. Hij miste toen drie wedstrijden met Real Madrid en de Nations League-duels met Frankrijk.   

 

Real Madrid kan tegen Sevilla wel opnieuw rekenen op Thibaut Courtois. De nationale doelman is hersteld van ischias, een zenuwpijn in de onderrug. Die hield hem drie weken aan de zijlijn. Ook Eden Hazard behoort tot de wedstrijdkern.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.