Ga naar de inhoud

Ferrari is het snelste in kwalificaties, maar Verstappen op rij 1 door gridstraf Leclerc

Carlos Sainz vertrekt zondag vanaf de pole in de VS.

Carlos Sainz Jr. vertrekt zondag vanaf de pole in de Grote Prijs F1 van de Verenigde Staten. De Spanjaard was in zijn Ferrari de snelste in de kwalificaties, voor ploegmaat Charles Leclerc. Toch krijgt Sainz zondag Max Verstappen naast zich op de rij 1, want Leclerc vertrekt door een gridstraf pas vanaf de 6e rij.

De kwalificaties in Austin begonnen in mineur, want vlak voor de start sijpelde het nieuws binnen dat Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz overleden was. Zeker bij het gelijknamige F1-team kwam dat nieuws toch even flink binnen.

 

Teambaas Christian Horner hoopte op goeie kwalificaties om Mateschitz op gepaste wijze te eren, maar moest vaststellen hoe de Ferrari's sneller bleken.

 

Niemand kon tippen aan de chrono van Carlos Sainz Jr. en de Spanjaard mag zondag dan ook vanaf de pole vertrekken. Ploegmaat Charles Leclerc reed de 2e chrono in de kwalificaties, maar hij kreeg een gridstraf van 10 plaatsen na een motorwissel en start pas vanaf de 6e rij.

 

Zo krijgt Sainz toch nog Max Verstappen naast zich op de 1e rij. De Nederlander klokte in de kwalificaties de 3e tijd. Op de 2e rij staan de Mercedes-ploegmakkers Lewis Hamilton en George Russell.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.