Ga naar de inhoud

Verklapte Pierre Gasly op Twitter zijn overstap naar Alpine?

Wordt Pierre Gasly de ploegmaat van Esteban Ocon bij Alpine?

Het lijkt er sterk op dat Pierre Gasly volgend seizoen achter het stuur van een Alpine zit. De Fransman duwde de geruchtenmolen zelf in een hogere versnelling door een tweet van transfergoeroe Fabrizio Romano te liken.

Na het vertrek van Fernando Alonso naar Aston Martin en de contractsoap rond Oscar Piastri moest Alpine noodgedwongen op zoek naar een nieuwe rijder. De Franse renstal liet al snel zijn oog vallen op Pierre Gasly.

 

De stoelendans in de Formule 1 lokte zelfs de aandacht van Fabrizio Romano, doorgaans een van de eerste om voetbaltransfers wereldkundig te maken. "Pierre Gasly ruilt AlphaTauri na dit seizoen voor Alpine", schrijft hij op Twitter. "De officiële aankondiging wordt de volgende uren verwacht."

 

De 26-jarige Gasly vond de tweet van transferexpert Fabrizio Romano alvast leuk en ook Alpine reageerde.

 

Dat er nu een overeenkomst zou zijn tussen Gasly en Alpine, betekent dat Red Bull zijn fiat heeft gegeven. De ploeg van wereldkampioen Max Verstappen heeft ook de eindbeslissing over het rijdersduo bij dochterteam AlphaTauri.

 

Wie de plek van Gasly zal overnemen bij AlphaTauri, is niet zeker. Nyck de Vries, die in Monza een geslaagde invalbeurt maakte voor Williams, beschikt over goede papieren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.