Ga naar de inhoud

Ruiter Ricciardo steelt de show in Austin: "Donderdagen in de paddock zijn zo saai"

 vr 21 oktober 2022 11:58
Daniel Ricciardo was weer even goedlachs als altijd.

Daniel Ricciardo heeft zijn entree in Texas niet gemist. Hij ruilde zijn Formule 1-wagen - tijdelijk - in voor een paard tijdens zijn aankomst in de paddock donderdag. Gekleed in traditionele Amerikaanse countrystijl kwam de Australiër aandraven om "een beetje extra sfeer te brengen in de paddock."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De titel van grapjas onder de F1-coureurs heeft Daniel Ricciardo al lang geclaimd als fan favorite van de Netflix-reeks Drive to Survive. 

 

Voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten in Texas, een regio waar hij erg van houdt, kon je er dus vanop aan dat hij nog eens alles uit de kast wilde halen. 

 

Die extra grote stunt kwam er dus in de vorm van een paard,  zelfs uitgerust met een  toegangsbadge tot de paddock, en een outfit rechtstreeks uit een western. 


Vergezeld van een countryzanger kwam Ricciardo te paard aan op het circuit van Austin. Buiten het seizoen vertoeft de Australiër namelijk regelmatig in Amerika. 

 

(lees verder onder de foto)

"Eerst vond ik het een beetje ongemakkelijk, maar ik wilde gewoon wat lol hebben. Donderdagen in de paddock zijn zo rustig, dus ik wou een beetje sfeer brengen", zo verklaarde Dani Ric zijn unieke entree met "Horsey McHorseface". Dat is de naam die op de badge van het paard te vinden was.


Mogelijk is het de (voorlopig?) laatste keer dat Ricciardo op het Circuit of the Americas zal racen in de Formule 1. Hij besloot een sabbatjaar te nemen nadat zijn nog lopende overeenkomst bij McLaren stopgezet werd. Daar wordt hij vervangen door zijn jonge landgenoot Oscar Piastri in 2023. 

De reactie van Daniel Ricciardo:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nog meer foto's van de entree:

Gerelateerd: