Ga naar de inhoud

Defour: "Vorig jaar had ik nee gezegd tegen rol als T1, toen voelde ik me nog niet klaar"

Steven Defour gelooft in beterschap bij KV Mechelen.

Van T2 naar T1. Steven Defour staat morgen tegen Standard voor zijn vuurdoop als hoofdcoach van KV Mechelen. "Er is nooit een goed moment om als trainer erin te springen", zei Defour op zijn eerste persconferentie. "Maar de supporters moeten weten dat ik er alles aan zal doen om KV Mechelen in een betere positie te brengen."

Het ontslag van Danny Buijs kwam misschien niet als een verrassing na de reeks slechte resultaten van KV Mechelen. De vraag aan Steven Defour om de Nederlander op te volgen misschien net iets meer.

 

"'s Ochtends had ik met Danny nog over de wedstrijd van de dag ervoor (tegen AA Gent) gepraat", vertelt Defour. "Daarna hebben we de training in elkaar gestoken en zijn we even naar binnen gekomen. Toen kwam de vraag van het bestuur of ik wou overnemen."

 

"Vorig jaar zou ik nee hebben gezegd", geeft Defour toe. "Toen voelde ik me nog niet klaar. Het gevoel was er toen nog niet."

 

Door een schorsing van Danny Buijs mocht Defour begin deze maand tegen Club Brugge al eens proefdraaien als T1. Toen begon het wel te kriebelen. "Toen voelde ik dat het zou kunnen", vertelt hij.

 

"Ik had er al veel over nagedacht, omdat ik de vraag ook regelmatig kreeg of ik een rol als T1 zou zien zitten. Nu heb ik gewoon ja gezegd. Er is geen ideaal moment om erin te springen. Als de kans komt, spring je op de trein of niet."

Er is geen ideaal moment om erin te springen. Als de kans komt, spring je op de trein of niet.

Steven Defour

Of Defour het roer helemaal om zal gooien, weet hij nog niet. "Of we iets anders zullen doen, zullen we morgen wel zien. Ik ben ik, ik heb mijn eigen ideeën. Ik heb zelf al een goed idee gevormd van hoe ik het wil doen."

 

"De club kent een moeilijk seizoen, dus voor mij is het belangrijkste om Mechelen snel in beter vaarwater te brengen. De supporters moeten weten dat ik er alles aan zal doen om KV Mechelen in een betere positie te brengen."

 

Veel tijd om warm te draaien krijgt Defour niet, want morgen komt Standard al op bezoek en zondag Eupen. "Ik heb altijd al druk gevoeld. Die druk leg ik mezelf ook op."

 

"Ik ben met KV Mechelen opgegroeid. Het deed altijd pijn als het minder ging en nu ben ik de hoofdverantwoordelijke. Maar ik ben ervan overtuigd dat het kan: als groep kunnen en moeten we beter doen. We hebben gezien dat als iedereen er zich achter zet, dat KV Mechelen zijn grenzen niet kent."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Als de club wil dat ik een stap opzij zet, dan doe ik dat"

En wat als de mayonaise niet pakt? "Ik heb tegen het bestuur gezegd dat ze geen schrik moeten hebben om afscheid te nemen van mij", aldus Defour. "Ik ben niet dom en kan een situatie wel inschatten. Als de club het beter vindt dat ik een stap opzij zet en als dat in het belang van de club is, dan doe ik dat met plezier."


"Maar laat ons beginnen bij het begin en de wedstrijd van morgen positief afsluiten. Daarna zien we wel wat volgt. Het belangrijkste is dat iedereen nu aan hetzelfde zeel trekt om resultaten te halen."

 

Dat hij uitgerekend tegen ex-club Standard debuteert, maakt het net iets specialer. "Maar ik ben vooral bezig met KV Mechelen", besluit Defour. "Onze situatie is al erg genoeg. Wie de volgende tegenstander wordt, maakt niet zoveel uit."