Ga naar de inhoud

Stoelendans bij KV Mechelen: Danny Buijs buiten, Steven Defour neemt over als T1

KV Mechelen heeft een nieuwe hoofdcoach: Steven Defour. De ex-Rode Duivel neemt de plaats in van Danny Buijs. De Nederlander wordt vervangen na een teleurstellend seizoensbegin. KVM staat 13e met 11 punten. "Trainer worden bij de club van mijn hart is uiteraard een droom", klinkt het in een eerste reactie van Defour.

Het ontslag van Danny Buijs komt niet als een verrassing na de reeks slechte resultaten. De club verloor achtereenvolgens van Club Brugge, Anderlecht en Gent en staat na 12 speeldagen op plek 13 op amper 1 punt van de degradatiezone. Nu er een drukke periode aankomt, heeft het bestuur dan ook een knoop doorgehakt.

 

“Danny Buijs had als opvolger van Wouter Vrancken absoluut geen makkelijke taak”, vertelt CEO Frank Lagast. “We geloofden echt in een samenwerking op lange termijn, want Danny is een voetbaldier met veel voetbalkennis en een sterke communicatie. De resultaten volgden echter niet en daarom nemen we deze beslissing.”

 

Steven Defour, een van de assistenten van Buijs, neemt over. Niet tijdelijk, maar definitief. “Ik kijk er geweldig naar uit. Trainer worden bij de club van mijn hart is uiteraard een droom. De uitdaging met deze spelersgroep ga ik helemaal aan", reageerde hij al kort.

We beseffen dat niet alles snel opgelost zal zijn. We willen onze supporters bij deze ook bedanken voor hun niet-aflatende steun tijdens de voorbije wedstrijden.

Deze week moet Defour met de ploeg meteen twee keer aan de slag in eigen huis, tegen Standard en Eupen.


Op de clubwebsite bevestigt de directie het vertrouwen in de huidige sportieve staf en de spelerskern. “Er is voldoende kwaliteit aanwezig in deze spelersgroep, ook al tonen de resultaten en de manier van spelen dat misschien niet."


"We beseffen dat niet alles snel opgelost zal zijn. We willen onze supporters bij deze ook bedanken voor hun niet-aflatende steun tijdens de voorbije wedstrijden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door zijn aanstelling als T1 van KV Mechelen zal Steven Defour niet meer als vaste gast in onze podcast 90 minutes te horen zijn. Wie hem zal vervangen, is nog niet duidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.