Na Thiam en Broeders wisselt nu ook Ismael Debjani van atletiekcoach

 ma 17 oktober 2022 20:57
Na een tegenvallend WK wil Debjani met een nieuw elan beginnen.

Het regent coachwissels in de Belgische atletiek. Na Nafi Thiam en Ben Broeders begint nu ook hardloper Ismael Debjani aan een nieuwe samenwerking. De specialist van de 1500m gaat samenwerken met Rik Didden, na druk van de Waalse sportfederatie.

Ismael Debjani verlaat zijn coach Christophe Dumont voor Rik Didden, bondstrainer van de Vlaamse Atletiekliga met Leuven als uitvalsbasis.

 

Na zijn ontgoochelende uitschakeling in de eerste ronde op het WK in Eugene en zijn twaalfde plaats in de EK-finale in München kreeg Debjani van ADEPS, de Waalse tegenhanger van Sport Vlaanderen, een negatieve evaluatie. 

 

De nationale recordhouder op de 1500 meter kreeg de nadrukkelijke suggestie om van coach te wisselen als hij zijn profcontract wilde behouden.   

 

Debjani besloot om dan maar te breken met Dumont en naar Rik Didden te trekken in Leuven. Bij hem trainen onder meer ook Michael Somers en Jochem Vermeulen. Didden is ook de ex-trainer van Pieter-Jan Hannes.

Het seizoen van de coachwissel?

Debjani is al de derde Belgische topatleet die deze maand van coach wisselt. Vorige week maakte tweevoudig olympisch kampioene Nafi Thiam bekend dat ze haar samenwerking met Roger Lespagnard stopzet. 

 

Eerder vandaag nog kondigde polsstokspringer Ben Broeders aan dat hij breekt met zijn huidige coach en gaat trainen bij de familie Duplantis. Broeders is al jaren goed bevriend met wereldrecordhouder Mondo Duplantis.

Gerelateerd: