Ga naar de inhoud

Roeselare wint Supercup volleybal na demonstratie tegen Gent

 zo 9 oktober 2022 10:35

Knack Roeselare heeft voor de tiende keer in zijn geschiedenis de Supercup gewonnen. De West-Vlamingen waren veel sterker dan uitdager Caruur Gent: 25-19, 25-17 en 25-15.

Zaterdag werd er opgewarmd voor het nieuwe volleybalseizoen. Kampioen Roeselare nam het op tegen bekerwinnaar Gent, maar van een spannende wedstrijd was er nooit echt sprake.

 

Roeselare was vanaf de eerste bal de betere ploeg en won vlot na drie sets: 25-19, 25-17 en 25-15. Voor de club is het al zijn tiende Supercup uit de clubgeschiedenis.

 

Bij Roeselare was aanvoerder Matthijs Verhanneman opnieuw van de partij. De Red Dragon begint aan zijn vijftiende seizoen bij de landskampioen, een clubrecord.

 

"We speelden een heel goede wedstrijd", trapte Verhanneman een open deur in. "We zijn heel geconcentreerd begonnen en hebben die lijn de hele wedstrijd lang doorgetrokken. Dit is toch wel een klein statement."

 

"De geschiedenis heeft de Supercup wat gedevalueerd in waarde, omdat er sommige jaren gewoon geen Supercup is georganiseerd. Maar het blijft toch een prijs."

Dit is toch wel een klein statement.

Matthijs Verhanneman, Knack Roeselare