Ga naar de inhoud

Elia Viviani wint nog een keer, Matej Mohoric troeft Vingegaard nog af in eindstand in Kroatië

 zo 2 oktober 2022 14:49
Matej Mohoric pakt nog de eindzege in Kroatië.

Matej Mohoric heeft in de slotrit van de Ronde van Kroatië de eindzege nog afgesnoept van Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Mohoric sprokkelde onderweg en aan de finish genoeg bonificatieseconden. De ritzege was  voor Elia Viviani.

Met 8 seconden voorsprong dook Jonas Vingegaard als leider de slotrit van de Ronde van Kroatië in. De Tourwinnaar had gisteren gewaarschuwd dat het geen gezondheidswandeling zou worden en dat bleek ook.

 

Matej Mohoric had samen met zijn ploegmaats op een plannetje gebroed en dat plannetje klopte als een bus. Hij verraste Vingegaard bij de tussensprint en sprokkelde daar al 3 seconden.

 

In de gevaarlijke finale - met plaatselijke ronden in de Kroatische hoofdstad Zagreb - moesten de renners zowaar een paar honderd meer langs tramrails rijden. In de sprint was er geen kruid gewassen tegen Elia Viviani. De Italiaan van Ineos Grenadiers pakte nog maar zijn tweede zege van het jaar.

 

Maar belangrijker, in het wiel van Viviani reed Mohoric als tweede over de finish dankzij de hulp van ploegmaat Jonathan Milan. Zo snoepte hij dankzij de extra bonificaties de eindwinst nog af van Vingegaard.

 

"Ik ben heel trots dat ik dit samen met de ploeg heb klaargespeeld", reageerde Mohoric. "Ons plannetje bij de tussensprint klopte en in de eindsprint moest ik gewoon Viviani volgen. Dat lukte dankzij mijn ploegmaats. Ik had veel gezondheidsproblemen in de zomer, maar wou het jaar goed eindigen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Viviani: "De beste lead-out van het jaar"

De ritzege was voor Elia Viviani een opsteker na een lange droogte zonder overwinning. "Als je als sprinter lang niet kunt winnen, dan is elke zege belangrijk. Dus dit betekent veel", zei de Italiaan van Ineos Grenadiers.

 

"We hadden het plan om het tot een massasprint te laten komen en ik kreeg de beste lead-out van het jaar. Het is pas mijn tweede zege van het jaar en ik heb die te danken aan het team." De enige andere zege van Viviani dit jaar op de weg was een ritje in de Tour de la Provence.

De gevaarlijke passage met de tramrails in Zagreb

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
uitslag rit 6
1. Elia Viviani (Ita) 158 km in 3u15'51"
2. Matej Mohoric (Svn) z.t.
3. Vincenzo Albanese (Ita)  
4. Laurenz Rex (Bel)  
5. Sacha Modolo (Ita)  
6. Jonathan Milan (Ita)  
7. Kenny Molly (Bel)  
14. Jonas Vingegaard (Den)  
eindstand
1. Matej Mohoric (Svn)  
2. Jonas Vingegaard (Den) op 1"
3. Oscar Onley (GBr) op 11"
4. Vincenzo Albanese (Ita) 21"
5. Axel Laurence (Fra) 26"
Gerelateerd: