Ga naar de inhoud

Jonas Vingegaard slaat opnieuw toe in Kroatië en gaat als leider de slotrit in

 za 1 oktober 2022 15:36
Vingegaard.
Vingegaard mag de leiderstrui aantrekken.

Jonas Vingegaard heeft niet stilgezeten sinds zijn Tourzege in juli. In de Ronde van Kroatië, zijn eerste koers sinds zijn triomf, boekt hij al zijn tweede overwinning. In Labin was hij net iets sneller dan de Brit Oscar Onley, een herhaling van het scenario van donderdag. Hij neemt de leiderstrui over van Jonathan Milan.

De beklimming van de Poklon, een klim buiten categorie, zorgde voor een eerste afscheiding in het peloton, op 100 kilometer van het einde.

 

Leider Jonathan Milan wist toen al hoe laat het was, Jonas Vingegaard was kandidaat nummer 1 om zijn trui over te nemen.

De finish van de 5e rit lag in het historische centrum van Labin, na een klimmetje op kleine steentjes. De amper 19-jarige Brit Oscar Onley beleefde er een herhaling van 2 dagen geleden, toen hij Jonas Vingegaard net voor zich moest dulden.

Morgen kent de Ronde van Kroatië zijn ontknoping in hoofdstad Zagreb. Vingegaard verdedigt een voorsprong van 8 seconden op Matej Mohoric.

Vingegaard: "De slotrit wordt zondag geen gezondheidswandeling"

"De slotrit wordt zondag geen gezondheidswandeling", sprak Vingegaard na de rit. "Mijn positie zal zeker nog bestookt worden. Ik ben al blij dat ik zaterdag het harde werk van mij teammaats kon afmaken."

 

"We hebben de koers al vroeg hard gemaakt. Ik win wel, maar eigenlijk zette ik mijn sprint wat te vroeg in. Onley kwam zo nog sterk opzetten. Indrukwekkend, hij is nog maar 19 en heeft een mooie toekomst voor zich."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 5
1. Jonas Vingegaard (Den) 154 km in 3u46'04"
2. Oscar Onley (GBr) zelfde tijd
3. Matej Mohoric (Svn) op 2"
4. Vincenzo Albanese (Ita) 3"
5. Brandon Rivera (Col) z.t.
6. Torstein Traeen (Noo) 6"
7. Axel Laurance (Fra) z.t.
8. Pierre Rolland (Fra) 8"
Stand na rit 5
1. Jonas Vingegaard (Den) 21u38'15"
2. Matej Mohoric (Svn) op 8"
3. Oscar Onley (GBr) z.t.
4. Vincenzo Albanese (Ita) 24"
5. Axel Laurance (Fra) 25"
6. Brandon Rivera (Col) 30"
7. Torstein Traeen (Noo) 38"