Ga naar de inhoud

Koen Bouwman doet Jumbo-Visma opnieuw juichen in Slovakije

 vr 16 september 2022 18:09

De Nederlander Koen Bouwman heeft de derde etappe in de Ronde van Slovakije (cat. 2.1) gewonnen. Hij was de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Het is de tweede zege op een rij voor Jumbo-Visma want gisteren won Archie Ryan. De leiderstrui blijft wel voor Quick Step-Alpha Vinyl en de Tsjech Josef Cerny.

In de etappe van meer dan 200 kilometer lagen zeven gecategoriseerde beklimmingen en het peloton, waar de hele dag erg aanvallend werd gekoerst, kwam dan ook erg uitgedund over de laatste hellingen. 

 

Ethan Vernon, de winnaar van de proloog en de eerste etappe, zat daar na een dag jojo spelen net als veel andere sprinters niet meer bij.   

 

Koen Bouwman wel en hij ging als eerste door de cruciale laatste bocht. Bouwman hield stand en won afgetekend voor de Italiaan Luca Colnaghi en de Nederlander Roel van Sintmaartensdijk. 

 

Door de bonificatieseconden van Bouwman aan de streep en Mauri Vansevenant aan een tussensprint schuift bovenaan het klassement alles dichter bij elkaar. Gele trui Josef Cerny heeft nog respectievelijk twee en drie seconden voorsprong op zijn eerste achtervolgers.

Uitslag en stand:

1. Koen Bouwman (Ned) - in 5u04'07"

2. Luca Colnaghi (Ita) - z.t.

3. Roel van Sintmaartensdijk (Ned) - 1"

4. Josef Cerny (Tsj) - z.t.

5. Diego Pablo Sevilla (Spa) - z.t.

 

1. Josef Cerny (Tsj) - 12u53'22"

2. Koen Bouwman (Ned) - op 2"

3. Mauri Vansevenant - op 3"

4. Stefan De Bod (ZAf) - 4"

5. Jakub Otruba (Tsj) - z.t.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: