Ga naar de inhoud

Onze sterren voor het WK wielrennen: natuurlijk Van Aert, maar "laatkomer" als onverwacht gevaar

 za 24 september 2022 15:32
De glazen bol van onze jury.

Speciaal voor het WK laten we de Sporza-sterren nog eens fonkelen. Wie zijn de favorieten om straks de regenboogtrui te grijpen in Wollongong? Wout van Aert en Mathieu van der Poel maken de grootste kans volgens onze jury.

***

Kruisen de verhaallijnen van Wout van Aert en Mathieu van der Poel zondag opnieuw? Onze kenners verwachten alleszins van wel, ondanks het enorme contrast tussen de twee voorbereidingen.

 

Van Aert toonde zich veelvoudig na zijn schitterende Tour, rond Van der Poel hangen veel meer vraagtekens.

**

Een trapje lager vinden we Tadej Pogacar terug. De Sloveen, 6e in de tijdrit, bewees in Canada al dat hij in orde is.

 

Als thuisrijder torst Michael Matthews de druk van de natie. Wordt het WK voor eigen publiek een vloek of een zegen?

 

Ook Remco Evenepoel prijkt volgens onze jury bij de belangrijkste schaduwfavorieten. Zijn het hoofd en lijf nog fris genoeg na de Vuelta?

*

De outsiders met één ster dan.

 

Daar zien we Biniam Girmay, die zijn bloedvorm van het voorjaar toch een beetje kwijt lijkt te zijn. Al weet je nooit dat de Eritreeër nog eens een topdag heeft.

 

Een onverwacht gevaar: Benoît Cosnefroy. De Fransman  - winnaar van de QP van Québec - reisde ondanks eerdere berichten toch af naar Australië. Samen met Julian Alaphilippe zijn ze de speerpunten van een sterk Frans blok.

Volgens onze jury houden we morgenochtend ook maar beter Dylan van Baarle en Ethan Hayter in de gaten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Qualifio). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: