Ga naar de inhoud

Loena Hendrickx haalt met allure de Nebelhorn Trophy binnen

 za 24 september 2022 14:59
" "
Loena Hendrickx (archief).

Loena Hendrickx heeft met brio de eerste wedstrijd van het kunstschaatsseizoen, de Nebelhorn Trophy, op zak gestoken. Na een voortreffelijke korte kür bevestigde de vicewereldkampioene vandaag haar vorm met een meer dan degelijke vrije kür. Ze kon zich zelfs een foutje permitteren. Het verschil met de tweede in de eindstand, de Zuid-Koreaanse Seoyeong Wi, was 15 punten.

De 22-jarige Hendrickx presenteerde een nieuw programma in Oberstdorf, waarmee ze bij de kampioenschappen hoge ogen wil gooien.

De jury waardeerde de vrije kür van de nummer 4 van het EK met 131,86 punten, goed voor een totaal van 208,05 punten. Haar PR verwezenlijkte ze vorig jaar bij de Grand Premio van Italië in Turijn: 219,05.

Na het korte programma was al duidelijk dat Hendrickx als eerste zou eindigen. Het verschil met de naaste concurrente was bijna 12 punten. Die marge werd vandaag vergroot tot bijna 15.

De Zuid-Koreaanse Seoyeong Wi eindigde als tweede (193,25), na een vlekkeloze vrije kur van 131,94 punten kreeg ze als enige een hogere score dan Hendrickx. Eva-Lotta Kiibus uit Estland werd op grote afstand derde (165,21).

Over 6 weken naar Angers

Hendrickx toonde in Oberstdorf een klassieke, romantische kür. Ze ging niet tot het uiterste, maar toonde haar natuurlijke gratie. Uit voorzorg voor haar rug hield ze de pirouettes kort. In het wit gestoken permitteerde ze zich in het middengedeelte van de oefening een fout bij een drievoudig Lutz.

De Belgische kunstschaatsster kan met een gerust hart de training voortzetten. Het volgende wedstrijdstation is de GP van Frankrijk in Angers, waar ze over 6 weken onder meer 2 Zuid-Koreaanse en 3 jonge Japanse rijdsters treft. Van dat gezelschap kan de Zuid-Koreaanse Haein Lee met  213,52 punten bogen op de hoogste totaalscore. Lee eindigde bij het WK als zevende. De Japanse wereldkampioene Kaori Sakamoto zal niet in Angers zijn.

In de schaduw van Hendrickx eindigde de uit Brugge afkomstige Ruben Blommaert met zijn nieuwe partner Alisa Efimova als tweede bij het paarrijden. Het koppel komt uit voor Duitsland en maakt een aardige kans te worden afgevaardigd naar de Europese titelstrijd. De overwinning bij de paren ging naar het Canadese duo Deanna Stellato-Dudek en Maxime Duchamp.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: