Ga naar de inhoud

Sanne Cant (31) verlengt bij "familie" Crelan-Fristads tot 2025

 vr 16 september 2022 20:38
" "
Sanne Cant, al 13 keer Belgisch kampioene, is al sinds 2009 bij het team.

Op de persvoorstelling van het veldritteam Crelan-Fristads, de opvolger van IKO-Crelan, heeft Sanne Cant een contractverlenging tot 2025 bekendgemaakt. "Ik ben bij dit team sinds 2009. De ploeg voelt aan als familie."

Cant en co. werden voorgesteld in het regionale hoofdkantoor van Crelan in Antwerpen. De drievoudige wereldkampioene blijft nog enkele jaren het uithangbord. "Ik ben blij dat ik tot 2025 heb kunnen verlengd. Ik ben hier al sinds 2009 en zal hier wellicht ook mijn carrière beëindigen." Hier, dat is bij het team van de broers Roodhooft.

"De ploeg voelt aan als een familie en crossen in een familiale sfeer is altijd plezant. Ik hoop dit seizoen weer mee te strijden voorin. Die aansluiting hoop ik weer te kunnen maken."

"Natuurlijk zou een veertiende Belgische titel ook mooi zijn. Als ik erover nadenk, is het best speciaal dat het al 13 keer gelukt is, want het gaat niet alleen om je eigen prestatie, maar ook om materiaal dat stand moet houden." 

Pak toppers als nieuwkomer, onder wie Sweeck

Crelan-Fristads mocht met Joran Wyseure, wereldkampioen bij de beloften, Emiel Verstrynge, Belgisch kampioen bij de beloften, en veldrittopper Laurens Sweeck nog enkele nieuwe gezichten verwelkomen. Ook Marion Norbert-Riberolle is nieuw. Vanaf 1 januari komt daar ook nog de jonge Xaydee Van Sinaey bij.

Gerelateerd: