Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel voor koninginnenrit: "Het wordt zwaar, maar ben frisser dan gisteren"

 zo 4 september 2022 13:08

D-Day voor Remco Evenepoel in de Vuelta. Met de pittige aankomst op de Sierra Nevada kunnen we spreken van de koninginnenrit. Hoe kijkt de rode trui naar de etappe van vandaag?

Een lange aanloop en dan finishen op de zware Sierra Nevada. Hoewel de rit maar 150 kilometer lang is, moeten er toch 4.000 hoogtemeters worden overbrugd. 

 

Bovendien ligt de aankomst op 2.508 meter boven zeeniveau, meteen ook het dak van de Vuelta. 

 

De opdracht is simpel vandaag, dat weet Evenepoel ook.

 

"Ik moet vandaag uitgaan van mijn eigen kracht, mijn eigen benen", klinkt het. "Ik mag niets vrezen en gewoon geen tijd verliezen."

 

"We verwachten dat de concurrentie al zal aanvallen op de voorlaatste klim. We zijn daar dus klaar voor."

 

"Het is een paar keer heel steil, maar het vlakt wel wat uit op het einde van de slotklim. Het wordt weer een warme dag en iedereen heeft gisteren al moeten afzien. Het is positief dat ik nog een voorsprong van 1'50" heb. We zullen zien wat er vandaag gebeurt."

Ik moet uitgaan van mijn eigen kracht.

Remco Evenepoel

"Vandaag is waarschijnlijk de zwaarste dag, dus het zal erop aankomen om er goed aan te blijven hangen en geen onnodige energie te verspillen. Ik zal de situatie goed moeten afwachten en geduldig zijn."

 

Gisteren leek Evenepoel toch nog wat last te ondervinden van zijn heup na een val eerder deze week. Hoe is het vandaag gesteld?

 

"Het gaat al beter. Ik ben vandaag frisser opgestaan dan gisteren", besluit de rode trui.