Raakt Kevin Borlée fit voor finale met Belgian Tornados? "Hij heeft al licht getraind"

 vr 19 augustus 2022 08:42
De ontgoocheling was groot bij Kevin Borlée na zijn blessure.

Met of zonder Kevin Borlée, het is een wereld van verschil voor de Belgian Tornados. Coach Jacques Borlée gelooft ook zonder Kevin in de Europese titel, maar hoopt hem wel op te kunnen stellen in de finale. "Het wordt nipt."

Vrijdag proberen de Belgian Tornados de reeksen van de 4x400 meter estafette te overleven. Dat zal zonder de geblesseerde Kevin Borlée moeten gebeuren. Of hij de finale op zaterdag haalt, is nog onduidelijk.

 

De vaste slotloper van de Tornados liep in de halve finales van de individuele 400 meter een hamstringblessure op. "Het is zeker niet erg. Een kwestie van vier of vijf dagen, maar dat wordt dus nipt", zegt vader Jacques Borlée.

 

"Woensdag heeft hij alweer licht getraind. Ik durf niet te zeggen of het zal lukken. De reeksen haalt hij alvast zeker niet. Dat worden Doom, Sacoor en mijn zoons Jonathan en Dylan." Julien Watrin loopt vrijdagavond de finale van de 400m horden.

 

"Het spijtige is dat onze kinesist hier niet is, maar ik kan het hem niet kwalijk nemen, zeker niet als je weet hoe weinig hij betaald wordt om mee te komen naar een kampioenschap."

"Elk land is jaloers op mijn luxereserven"

Ook zonder Kevin Borlée ziet vader Jacques mogelijkheden. "Het is zeker en vast mogelijk om zonder Kevin goud te winnen", denkt papa Borlée. "Ik beschik over een fenomenale ploeg met luxereserven. Daar is elk land jaloers op. Maar lastig wordt het zeker, zelfs met Kevin."

 

"Vooral de Britten zijn sterk, maar ik zie ook de Fransen het ons lastig maken. Op grote kampioenschappen komt het vooral op het mentale aan, en wij werken daar enorm op. Vorige week hebben we nog een workshop met de Tornados gedaan om in de mindset te komen om boven onszelf uit te stijgen."

Gerelateerd: