Arnaud De Lie klopt Biniam Girmay met machtige sprint in 3e rit Ronde van Wallonië

  Arnaud De Lie zet zijn stormachtige ontwikkeling gewoon voort. De 20-jarige spurtbom van Lotto-Soudal maakte vandaag opnieuw indruk met een machtige sprint in de Ronde van Wallonië. Onze landgenoot zette Biniam Girmay (2e) op enkele meters om zijn ploeg zo broodnodige punten te schenken.

  Net zoals gisteren kreeg het peloton in de Ronde van Wallonië weer een heleboel hoogtemeters voor de wielen geschoven. Gisteren won de aanvaller Oier Lazkano van Movistar nog, vandaag waren de sprintersploegen vastberaden om hun snelle mannen een kans te gunnen.

   

  Toch bleek de heuvelachtige weg naar Rochefort toch wat te zwaar voor enkele rasechte sprinters. Zo kraakte ook Tim Merlier vijf kilometer voor de aankomst.

   

  Wie zich wel behendig manoeuvreerde in het peloton: de jonge Belgische spurtbom Arnaud De Lie. Al had die met seizoensrevelatie Biniam Girmay wel een serieuze concurrent naast zich. Girmay trok naar Wallonië om aan zijn voorbereiding voor het WK wielrennen - na het "kurkincident" - te beginnen.

   

  Toch was Arkéa-Samsic niet van plan om de rode loper uit te rollen voor het duo. Met een late uitval van Kévin Vauquelin probeerden de Fransen nog te verrassen.

   

  Uitstel van executie. De 21-jarige Vauquelin werd alsnog omvergeblazen door de oppermachtige sprint van onze landgenoot Arnaud De Lie. De Lie schenkt Lotto-Soudal - na een moeilijke Tour de France - zo wat broodnodige punten. Achter de 20-jarige van Lotto-Soudal moest Girmay zijn meerdere erkennen.

   

  Ter info: Wereldkampioen Julian Alaphilippe moest opgeven in Wallonië door een coronabesmetting.

  Ronde van Wallonië (2.Pro)
          winnaar leider
  rit 1 23 juli 174 km Temploux - Hoei Alaphilippe Alaphilippe
  rit 2 24 juli 177 km Verviers - Herve Lazkano Stannard
  rit 3  25 juli 194 km Visé - Rochefort De Lie Stannard
  rit 4 26 juli 201 km Durby - Couvin    
  rit 5 27 juli 215 km Le Roeulx - Chapelle-le-Herlaimont