Ga naar de inhoud

VIDEO: 4 valpartijen in 5 kilometer ontsieren Tourrit, opgave topfavoriete Marta Cavalli na zware smak

De tweede rit van de Tour de France Femme stond bol van de valpartijen. Zo gingen de rensters vier keer in vijf kilometer liggen. Een hectische passage met zware gevolgen voor een van de favorieten, Marta Cavalli.

Na de wedstrijd moest Marta Cavalli opgeven. De Italiaanse probeerde initieel nog een valpartij voor zich te ontwijken, maar een renster die niet aan het opletten was, reed vol in op haar rug.

 

Julie De Wilde, die nog mooi 7e werd, beleefde het allemaal vanop de eerste rij. "Het was echt hectisch. Er stond veel wind. Daardoor vielen ze overal. Ze waren een beetje roekeloos vandaag."

 

"Iedereen eigenlijk. Ze hebben ook nog in mijn derailleur gereden en mijn fiets was kapot. Dus ik moest dan nog wisselen van fiets."

 

Ook Demi Vollering ontsnapte niet aan de hectiek. "Het was in het begin best chaotisch", vertelde de ploeggenote van Lotte Kopecky.

 

"Iedereen probeerde het op de kant te krijgen. Dat lukte niet echt. Ik denk dat de wind een beetje van achter kwam. Daarna viel het even een beetje stil. Maar toen kwamen we het rondje op en werd het megachaotisch. Veel valpartijen, het was hectisch, er was paniek."

Bekijk ook de andere drie valpartijen: