Sven Vanthourenhout ziet grote progressie bij Jasper Philipsen: "Er zitten wat meer pk's onder de motorkap"

 vr 22 juli 2022 22:01
Sven Vanthourenhout in Vive le Vélo.

Als een van de weinig sprinters slaagde Jasper Philipsen om zich in de sprint in Cahors toch nog te plaatsen. Hij bolde uiteindelijk met groot gemak als 2e over de meet na een nummertje van Christophe Laporte. In Vive le Vélo was bondscoach Sven Vanthourenhout toch vol lof over de ontwikkeling van Philipsen: "Hij heeft duidelijk een grote stap vooruit gezet."

Na een reeks 2e plaatsen schoot Jasper Philipsen vlak voor de rustdag raak in Carcassonne. Na een machtssprint klopte hij er Wout van Aert en Mads Pedersen.

 

In Cahors hoopte de snelle man van Alpecin-Deceuninck ongetwijfeld op een 2e ritzege, maar na het slecht inschatten van een bocht viel er een gaatje op Christophe Laporte waarna de renner van Jumbo-Visma soleerde naar de ritzege.

 

"Hij gaf na afloop toe dat hij dat foutje maakte", vertelt bondscoach Sven Vanthourenhout in Vive le Vélo. "Het kost hem misschien de ritzege, maar het is duidelijk dat hij een stap gezet heeft."

 

"Als ik hem vergelijk met vorig seizoen dan zitten er wat meer PK's onder de motorkap. Hij is relatief fris uit de Alpen en de Pyreneeën gekomen en straalt dat ook uit."

 

"Ik hoop dat hij nog eens kan sprinten op de Champs-Elysées, maar ik ben er zeker van dat er de komende jaren nog wel wat etappezeges zullen bijkomen."

Het is duidelijk dat Jasper Philipsen een stap vooruit heeft gezet. Ik ben er zeker van dat er de komende jaren nog wel wat Touretappes zullen volgen.

Bondscoach Sven Vanthourenhout

"Door Laporte een kans te geven heeft Van Aert hem in zijn binnenzak"

In functie van het WK in Leuven afgelopen najaar werkte bondscoach Sven Vanthourenhout ook vaak samen met die andere Belgische smaakmaker in deze Tour, Wout van Aert.

 

"Hij is zo sterk en dan ben je uiteraard altijd iets intelligenter. Van Aert is mee gegroeid met de ploeg en heeft geleerd. Hij is vandaag op alle vlakken een volwaardige renner. Hij is een zeer sterke eendagsrenner en kan ook scoren in het rondewerk."

 

Het is volgens Vanthourenhout heel verstandig van Van Aert om af en toe zijn ploegmaats de vrijheid te gunnen: "Door de kans te geven in etappes zoals vandaag heeft hij iemand als Laporte wel in zijn binnenzak."

 

"In de E3 kan hij dan bijvoorbeeld wel afdwingen dat de zege voor hem is. Dat kan ook in een klassieker in het najaar. Het is duidelijk dat de ploeg ook daar mee bezig is."

Tour de France klassement

naamresultaatploeg
1
Jasper Philipsen
2:58:32
Alpecin - DeceuninckADC
2
Dylan Groenewegen
+0
Team BikeExchange - JaycoBEX
3
Alexander Kristoff
+0
Intermarché - Wanty - Gobert MatériauxIWG
4
Jasper Stuyven
+0
Trek - SegafredoTFS
5
Peter Sagan
+0
TotalEnergiesTEN
6
Jérémy Lecroq
+0
B&B Hotels - KTMBBK
7
Danny van Poppel
+0
BORA - hansgroheBOH
8
Caleb Ewan
+0
Lotto - SoudalLTS
9
Hugo Hofstetter
+0
Team Arkéa - SamsicARK
10
Fred Wright
+0
Bahrain VictoriousTBV
Gerelateerd: