De Jaspers (Philipsen en Stuyven) balen: van "mijn schuld" tot "weer hetzelfde liedje"

  Jasper Philipsen voegde in Cahors nog maar eens een 2e plaats toe aan zijn Tourpalmares, terwijl ook Jasper Stuyven flirtte met de overwinning. "Blijkbaar waren we dan toch niet sterk genoeg."

  Jasper Philipsen eindigde vorig jaar in de Tour 3 keer tweede en ook in de editie van 2022 zit hij al aan 2 tweede plaatsen (zij het nu wel met een zege). "Deze is mijn schuld", bekent hij.

   

  "Ik had een bocht op anderhalve kilometer van het einde verkeerd ingeschat en verloor het wiel. Ik had mijn loods Krieger nog verwittigd, maar die hoorde mij blijkbaar niet."

   

  "Daarna was het chaos. Er waren niet veel ploegmaats meer en daar profiteerde Laporte van. Ik had nog met hem mee kunnen springen en zo mijn sprint opofferen, maar ik koos ervoor om te wachten."

   

  "In de sprint was ik duidelijk de sterkste. Dit is een gemiste kans, want ik had goeie benen. Dit mocht niet gebeuren", is hij streng. "Alles op zondag dan maar."

  Stuyven: "Ze pakken mij terug. Basta!"

  Jasper Stuyven zorgde voor een klein donderwolkje boven Cahors na de finish. "Het was weer zoals altijd, hé", sakkert hij.

   

  "Er valt eigenlijk niet veel te vertellen. Ze pakken mij terug. Basta!"

   

  "We waren sterk, maar blijkbaar niet sterk genoeg, want we werden teruggepakt."

   

  "Uiteraard heb ik nu een rotgevoel, dus ik ga maar door dan. Merci!"

  Tour de France klassement