Alizé Cornet betreurt opgaves: "Op Roland Garros was er corona-uitbraak, maar iedereen zweeg erover"

  Alizé Cornet deelde in haar interview dat op Roland Garros minder openbaar over corona werd gepraat.

  Het coronavirus zorgt voor enkele afzeggingen van toppers op Wimbledon. Zo zijn de Kroaat Marin Cilic en de Italiaan Matteo Berrettini, vorig jaar verliezend finalist, er dit jaar niet bij op het Londense heilige gras. "Als spelers van dat kaliber afhaken, kan het hierna als een lopend vuurtje gaan en dat baart me toch wel zorgen", deelt Alizé Cornet na haar eerste partij.

  "Tijdens Roland Garros was er een corona-uitbraak, maar iedereen zweeg erover."

   

  Een onthulling die niemand had zien aankomen. Zeker niet in een doodgewoon interview na de partij van Alizé Cornet in de eerste ronde van Wimbledon. De Franse betreurt dat enkele toppers moeten afzeggen door het coronavirus.

   

  "Als spelers van dat kaliber afhaken, kan het hierna als een lopend vuurtje gaan en dat baart me toch wel zorgen", aldus Cornet.

  In de kleedkamers was iedereen besmet en niemand zei er iets van.

  Alizé Cornet

  "Ik wil het gevaar van COVID niet onderschatten, maar in het tennis zijn er altijd afzeggingen geweest omdat spelers ziek waren. Er waren uitbraken van buikloop, griep, maar van protocols was er geen sprake. Enkele spelers bleven gewoon weg en daarmee was de kous af."


  "In de kleedkamers was iedereen besmet met corona en niemand zei er iets van", zei de Franse nummer één over de afgelopen editie Roland Garros. "Ik zag meisjes met een mondmasker rondlopen, omdat zij wellicht het virus hadden opgelopen en het besmettingsgevaar wilden verminderen."

   

  De tennissers waren - in tegenstelling tot nu - heel wat minder eerlijk over hun gezondheidstoestand op Roland Garros. Daar zouden "slechts" drie gevallen van COVID-19 gedetecteerd zijn. Titelverdedigster Barbora Krejcikova was de enige die de positieve test toen openbaar maakte en zich terugtrok uit het toernooi.

  Zwakt woorden af in tweet

  Toen ze haar woorden in de Franse sportkrant L'Equipe las, stuurde Cornet een tweet de wereld in om haar uitspraken wat af te zwakken: "Ik heb gezegd dat ik enkele Covid-gevallen "vermoedde" op Roland Garros, zonder dat ik bewijs had."

  "Ik zei dat vooral om te onderstrepen dat het virus vanaf nu deel uitmaakt van ons leven en dat we ermee moesten leren leven. Punt uit."

  Cornet staat niet alleen met haar verhaal. De Française Tatiana Golovin vertelde vandaag op de Franse tv dat alle Tsjechische speelsters corona hadden op Roland Garros, maar dat ze daar stil over bleven. Golovin is ex-tennisster en nu analiste.