Ga naar de inhoud

Zizou Bergs blaakt van vertrouwen voor eerste Wimbledon: "Ik ben hier niet voor een figurantenrol"

Zizou Bergs (ATP- 146) staat voor een sleutelmoment in zijn carrière. De 23-jarige Limburger begint volgende week op Wimbledon aan zijn eerste grandslamtoernooi op het hoogste niveau. In Londen krijgt hij met de Britse tennishoop Jack Draper (ATP-108) meteen een leuke tegenstander tegenover zich.

Zizou Bergs kreeg van de Wimbledon-organisatie een wildcard voor de All England Club na zijn toernooizege in Ilkley. Hij neemt het in de eerste ronde van het derde grandslamtoernooi van het seizoen op tegen thuisspeler Jack Draper. 

 

Meteen een moeilijke opdracht want de 20-jarige Brit is de tennishoop van de thuisfans. Eerder dit seizoen verloor Bergs de eerste ontmoeting met Draper in de finale van het Challenger-toernooi van St-Brieuc: 6-2, 5-7, 6-4.

 

Bergs hoopt in Londen revanche te kunnen nemen. "Het is een droom om hier te staan. Ik hoop een wedstrijd te kunnen winnen en ik ben hier niet enkel om een figurantenrol te spelen."

 

"Het wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd tegen Draper, hij speelt voor eigen volk en is uitstekend op gras. Het zal belangrijk zijn om agressief tennis te spelen. Als ik daarin slaag, denk ik dat er veel mogelijk is."

 

De voorbereiding van Bergs verliep alleszins perfect, met de toernooizege in Ilkley. "Ik hoorde na mijn zege in de eerste ronde al dat de eindwinnaar een wildcard zou krijgen voor Wimbledon. Ik heb er de hele week aan gedacht."

 

"In de halve finale was ik al erg gespannen op het einde van de wedstrijd. Ik dacht niet aan de eindzege, want ik had lang niet op gras gespeeld. Maar het is gelukt en ik ben heel blij dat ik erbij ben op Wimbledon." 

Het zal belangrijk zijn om agressief tennis te spelen tegen Jack Draper. Als ik daarin slaag, denk ik dat er veel mogelijk is.

Zizou Bergs

"Top 100 is het doel"

Bergs werkt tijdens Wimbledon voor het eerst samen met Ruben Bemelmans, zijn nieuwe coach. De twee zijn nu een maand bezig met mekaar. "Ik heb voor Ruben als coach gekozen omdat hij tonnen ervaring heeft", legt hij uit. 

 

"Hij kan het spel heel goed lezen en kent mij ook heel goed. Ik heb niet lang moeten nadenken over onze samenwerking. Hij brengt me nieuwe dingen bij, een mooie aanvulling op het werk dat Bertrand Tinck (zijn vorige coach, red.) al deed. Op tactisch vlak leerde ik al bij en ook tijdens matchen kan ik mijn spel beter aanpassen aan de omstandigheden. Het wordt interessant om te zien hoe het zal lopen op Wimbledon."

 

Bergs won na zijn eindzege op het Challengertoernooi van Ilkley 61 plaatsen op de ATP-ranking. Hij is nu 146e en de Lommelaar hoopt nog dit seizoen in de top 100 terecht te komen. "Dat is het doel", zegt hij.

 

 "Ik sta nu in de top 150 en heb tot het einde van het seizoen maar 45 punten meer te verdedigen. Er liggen dus mogelijkheden de komende maanden. Ik ben de laatste maanden erg consistent geweest in mijn prestaties en ga alles geven om op deze weg te blijven verdergaan."

Ik sta nu in de top 150 en heb tot het einde van het seizoen maar 45 punten meer te verdedigen. Er liggen dus mogelijkheden de komende maanden.

Zizou Bergs
Zizou Bergs (181)
Jack Draper (106)
einde
4
set 1
6
4
set 2
6
64
set 3
77