Ga naar de inhoud

Drie Belgische vrouwen spelen meteen tegen een ex-grandslamwinnares op Wimbledon, haalbare kaart voor Goffin

 vr 24 juni 2022 11:46
Muguruza won Wimbledon in 2017.

De Belgische tennissers kennen hun tegenstanders in de eerste ronde van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Drie Belgische vrouwen staan voor een aartsmoeilijke opdracht, David Goffin begint tegen een Moldaviër. 

De Belgische vrouwen hebben het niet getroffen met hun loting. Zo krijgen Greet Minnen (WTA-89), Alison Van Uytvanck (WTA- 46) en Maryna Zanevska (WTA-68) allemaal meteen een topreekshoofd tegenover zich in de eerste ronde in Londen.

 

Minnen neemt het op tegen de Spaanse Garbine Muguruza (WTA-10), 9e reekshoofd en in 2017 winnares van Wimbledon. Een jaar eerder won ze ook Roland Garros. 

 

Barbora Krejcikova (WTA-15) is dan weer de tegenstandster van Zanevska. Het 13e reekshoofd uit Tsjechië won vorig jaar Roland Garros.

 

Thuisspeelster Emma Raducanu (WTA-11) mag voor eigen volk de weide in tegen Van Uytvanck. De jonge Britse won vorig jaar de US Open, nadat ze zich vanuit de kwalificaties had geplaatst.

 

Elise Mertens (WTA-30), het 24e reekshoofd op Wimbledon,  speelt tegen de Colombiaanse Camila Osorio, nummer 61 van de wereld.

 

Kirsten Flipkens (WTA-257) bikkelt bij haar afscheid tegen de Australische Jaimme Fourlis (WTA-153), een qualifier. Yanina Wickmayer (WTA-603), die zich via de kwalificaties kon plaatsen voor de hoofdtabel, neemt het op tegen de Chinese Zhu Lin, nummer 98 van de wereld.

Goffin loot haalbaar

Bij de mannen heeft David Goffin (ATP-58) met de Moldaviër Radu Albot (ATP-115) een haalbare kaart getrokken voor zijn wedstrijd in de eerste ronde.

 

Zizou Bergs (ATP-146) speelt tegen de Brit Jack Draper (ATP-108).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.