Ga naar de inhoud

Yanina Wickmayer stormt bij comeback meteen naar hoofdtabel Wimbledon: "Geen sinecure"

Yanina Wickmayer mag zich opmaken voor Wimbledon.

Yanina Wickmayer heeft haar terugkeer op het WTA-circuit niet gemist. Onze landgenote knokte zich meteen naar een plekje op de hoofdtabel van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar.

Na de komst van haar eerste dochter in april vorig jaar haalde Yanina Wickmayer in februari haar tennisracket weer uit de kast. Op ITF-toernooien kon ze opnieuw matchritme opdoen.

 

Begin deze maand probeerde ze het in Rosmalen voor het eerst weer op het WTA-niveau, maar sneuvelde ze in de kwalificaties. Op de hoofdtabel van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar, raakte ze wel.

 

Wickmayer klopte achtereenvolgens de Oostenrijkse Julia Grabner, de Bulgaarse Isabella Shinikova en de Zuid-Koreaanse Su Jeong Jang, telkens in twee sets. Ze mag zich zo voor de dertiende keer opmaken voor Wimbledon.

 

Voor haar zwangerschapsverlof was Wickmayer er van 2008 tot 2019 onafgebroken bij. In 2011 schopte ze het tot de achtste finales. In 2009 haalde ze de halve finales op US Open, haar beste resultaat op een grandslamtoernooi.

 

Wickmayer vergezelt Elise Mertens (WTA 30), Alison Van Uytvanck (WTA 46), Maryna Zanevska (WTA 68) en Greet Minnen (WTA 89) op de hoofdtabel. Ook Kirsten Flipkens speelt op The All England Club, dankzij haar beschermde ranking. Ysaline Bonaventure raakte niet voorbij de kwalificaties.

Wickmayer: "Dit betekent heel veel voor mij"

Voor Wickmayer is het het eerste grandslamtoernooi sinds ze mama is geworden.

 

"Dit was echt een goede wedstrijd, de beste van de drie in de kwalificaties", vertelde ze na afloop. "Ik voel dat ik aan het groeien ben en dat doet plezier. Ik was agressief vandaag en maakte steevast de juiste keuzes. Ik kwam goed in de baan en naar het net, en dat maakte het verschil."

 

De 32-jarige Wickmayer, in 2009 halvefinaliste op de US Open, is er voor de 13e keer bij in Londen. "Het is mijn eerste grand slam sinds ik moeder ben geworden en dat maakt het allemaal toch wat specialer", gaf ze toe. 

 

"Dit betekent veel voor mij. Ik ben heel fier op de weg die ik heb afgelegd om hier nu te staan. Dat was geen sinecure. Ik ben vanaf nul herbegonnen."

 Ik ben heel fier op de weg die ik heb afgelegd om hier nu te staan. Dat was geen sinecure. Ik ben vanaf nul herbegonnen.

Yanina Wickmayer
Eerste kwalificatieronde
Yanina Wickmayer Julia Grabher (Oos-13) 6-4, 7-6
Ysaline Bonaventure Francesca Di Lorenzo (VS) 6-4, 6-4
Tweede kwalificatieronde
Ysaline Bonaventure Catherine Harrison (VS) 5-7, 1-6
Yanina Wickmayer Isabella Shinikova (Bul) 6-0, 6-3
Derde kwalificatieronde
Yanina Wickmayer Su Jeong Jang (Z-Ko) 6-1, 6-4