Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Zizou Bergs na wildcard voor Wimbledon: "Doel om ook daar paar wedstrijden te winnen"

 ma 20 juni 2022 07:53
Zizou Bergs pronkte met de trofee in Ilkley.

Zizou Bergs mag zich opmaken voor Wimbledon, nadat hij een Challengertoernooi gewonnen had in Engeland. "Gras wordt mijn favoriete ondergrond", vertelde de Belgische tennisser. "Mijn debuut mogen maken op Wimbledon is een droom."

Wat een week heeft Zizou Bergs achter de rug. De Belgische tennisser zegevierde vanuit de kwalificaties op het grastoernooi van Ilkley. In de finale versloeg hij de Amerikaan Jack Sock, een ex-toptienspeler, na 3 zwaarbevochten sets.

 

"Sock kwam een break voor in de derde set, maar ik heb een oplossing gevonden", vertelt de 23-jarige. Ook in de tiebreak stond onze landgenoot met zijn rug tegen de muur. 

 

"Ik had een matchpunt tegen, maar ik heb toch nog alles naar mijn hand kunnen zetten." Dat deed Bergs met knappe punten. "Ik slaag er vaak in om op de belangrijkste punten mijn beste tennis te spelen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Een week om me goed voor te bereiden op Wimbledon"

Als toetje krijgt Bergs dankzij zijn zege een wildcard voor de hoofdtabel van Wimbledon. "Ik kende de traditie en wist dat het op het spel stond. Vanaf mijn eerste zege op de hoofdtabel in Ilkley was ik er wel een beetje mee bezig."


"Toen ik gewonnen had in de finale, kreeg ik meteen het goeie nieuws te horen, dat was een fantastisch moment. Mijn debuut mogen maken op het heilige gras van Wimbledon is een droom."


En Bergs, die de top 150 zal binnenkomen, trekt niet zonder ambitie naar Wimbledon. "Ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten. Ik kan daar naartoe gaan met als doel om een paar wedstrijden te winnen. We hebben nu een week de tijd om ons goed voor te bereiden."


"Gras wordt nu mijn favoriete ondergrond", lacht Bergs. "Ik had het niet verwacht, want gras was geen succesverhaal bij de junioren. Maar ik kreeg te horen dat gras me moest liggen met mijn spel en nu voel ik me heel goed op gras."


Waarom past het spel van Bergs goed bij gras? "Ik probeer altijd aanvallend te spelen. Dat is mijn natuurlijke stijl en dan komt de extraverte Zizou boven en is het een feestje op de baan, met de ballen op tafel", zeg ik dan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: