Paul Van den Bulck is nieuwe voorzitter Belgische voetbalbond

 di 21 juni 2022 19:57
Paul Van den Bulck is de nieuwe bondsvoorzitter.

De Belgische voetbalbond heeft Paul Van den Bulck (57) verkozen als nieuwe voorzitter. De Brusselse advocaat is de eerste onafhankelijke bestuurder die de eer krijgt. Hij was de enige kandidaat om Robert Huygens op te volgen en zal twee jaar zetelen.

Van den Bulck trad vorig jaar toe als onafhankelijk bestuurder bij de KBVB. De Brusselaar werd toen al gezien als een kandidaat-voorzitter, maar zetelde nog niet lang genoeg in de voetbalbond om al de troon op te eisen.

 

De Vlaamse amateur Robert Huygens werd tussentijds voor één jaar aangesteld. Zo kon Van den Bulck vandaag met een jaar vertraging alsnog overnemen als voorzitter. Hij was de enige kandidaat.

 

De advocaat, die gespecialiseerd is in ICT en databescherming, wil diversiteit hoog op de agenda zetten. "Voor mij is voetbal de sport van elkeen, maar wel allemaal samen", zei hij vorig jaar al bij zijn aanstelling als onafhankelijk bestuurder.

 

Van den Bulck is, na Mehdi Bayat, de tweede voorzitter met een migratieachtergrond. De Brusselaar met Congolese roots is ook de eerste onafhankelijke voorzitter. Dat was een van de grote strijdpunten van CEO Peter Bossaert.

 

"Na de introductie van onafhankelijke bestuursleden in 2021 is dit een nieuwe mijlpaal in het proces van goed bestuur bij de Belgische voetbalbond, dat bijna 4 jaar geleden werd ingezet", klinkt het bij de KBVB.

"Perfecte profiel om KBVB verder te laten groeien"

Van den Bulck heeft in zijn jaar als onafhankelijk bestuurder "de tijd benut om de KBVB in al zijn facetten en zijn verschillende instanties grondig te leren kennen". 

 

"De conclusie die ik uit de uitoefening van mijn mandaat en uit deze ontmoetingen heb getrokken, is dat onze federatie zich in vele opzichten positief heeft getransformeerd", zegt hij. "Dit is te danken aan de prioriteit die werd gegeven aan goed bestuur." 

 

"Bovendien heeft er een radicale cultuuromslag plaatsgevonden, met name op het gebied van integriteit en diversiteit. Tenslotte is onze federatie nu financieel, commercieel en sportief gezond en succesvol." 

 

"Het is in deze zeer bijzondere context dat de bouw van ons schitterend sport- en administratief centrum in Tubeke met succes werd voltooid. Dit centrum symboliseert perfect de transformatie van de KBVB.”

 

Ook Peter Bossaert is tevreden met de nieuwe bondsvoorzitter. "Met zijn persoonlijkheid en expertise heeft Paul het perfecte profiel om binnen en buiten de voetbalwereld te verbinden en de KBVB verder te laten groeien", klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: