WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11285
2
Coco Gauff
8173
3
Aryna Sabalenka
7061
4
Elena Rybakina
6376
52
Jasmine Paolini
5518
61
Jessica Pegula
4665
71
Zheng Qinwen
4055
81
Maria Sakkari
3925
92
Danielle Collins
3702
1022
Barbora Krejcíková
3573

Alison Van Uytvanck pakt nu ook WTA-trofee op Italiaans gras

 zo 19 juni 2022 17:28
Alison Van Uytvanck triomfeerde eerder deze maand ook al in Engeland.

Alison Van Uytvanck heeft een achtste WTA-titel toegevoegd aan haar palmares. In de finale van het WTA 125-toernooi in Gaiba triomfeerde ze tegen thuisspeelster Sara Errani: 6-4 en 6-3. Van Uytvanck won begin juni ook al op gras in Surbiton.

Alison Van Uytvanck voelt zich duidelijk in haar sas op gras. Onze landgenote liet op het grastoernooi van Gaiba geen enkele set liggen op weg naar de finale en ook in die finale was ze bij de les.

 

Sara Errani, ooit de nummer 5 van de wereld en finaliste op Roland Garros maar nu afgegleden naar plaats 213 op de WTA-ranglijst, kon voor eigen volk Van Uytvanck niet bedreigen: 6-4, 6-3.

 

Van Uytvanck (WTA-47) was het eerste reekshoofd in Italië en maakte die favorietenrol dus waar. Ze zal ook met vertrouwen afreizen naar Wimbledon, dat eind juni begint.    

 

Van de drie grastoernooien waaraan Van Uytvanck dit seizoen al deelnam, won ze er twee. Begin juni schreef ze het ITF 100.000 dollar-toernooi in Surbiton op haar naam. Op het toernooi van Rosmalen botste ze in de kwartfinales op Aryna Sabalenka (WTA-5).

 

Voor Van Uytvanck is het al haar achtste titel op de WTA Tour. Ze behaalde eerder de eindzeges in Taipei (125/2013), Québec (2017), Boedapest (2018 en 2019), Tasjkent (2019), Limoges (2021) en Nur-Sultan (2021). 

"Ik denk dat ik tactisch heel goed gespeeld heb"

"Het was niet gemakkelijk om deze finale tegen een Italiaanse te spelen", zei Van Uytvanck. "Er waren veel mensen op de tribune en alle steun was duidelijk voor haar. Maar ik ging goed om met de situatie." 

 

"Ik denk dat ik tactisch heel goed speelde. Ik was niet echt tevreden met de manier waarop ik serveerde, maar ik hield vol en uiteindelijk deed ik wat ik moest doen om te winnen."   

 

Van de drie grastoernooien waaraan Van Uytvanck dit seizoen al deelnam, won ze er twee. Begin juni schreef ze het ITF 100.000 dollar-toernooi in Surbiton op haar naam.   "Normaal vertrek ik morgen naar Bad Homburg, waar ik dinsdag mijn eerste wedstrijd moet spelen (tegen de Amerikaanse Amanda Anisimova, nvdr.). Het doel is om het toernooi te spelen, ook al voel ik me een beetje moe na de opeenstapeling van wedstrijden. Maar ik ben erg blij met de manier waarop ik momenteel op gras speel."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: