Ga naar de inhoud

Alison Van Uytvanck opent grasseizoen met toernooizege in Engeland: "Nu genieten"

Alison Van Uytvanck pronkt met de trofee in Surbiton.

Alison Van Uytvanck (WTA-60) heeft zondag de finale van het ITF-toernooi in Surbiton, nabij Londen, gewonnen. Onze landgenote versloeg op het Engelse gras de Australische Arina Rodionova (WTA-188) in 2 sets: 7-6 (7/3) en 6-2. De partij duurde net geen 1 uur en 40 minuten. Voor Van Uytvanck is het de 13e ITF-titel.

Het was geen makkelijke wedstrijd", reageerde Van Uytvanck na de finale. "Ze was goed aan de partij begonnen met agressief spel. Ik moest strijden voor elk punt en ik slaagde erin de scheve situatie recht te trekken. Ik ben heel blij met deze titel."  

 

"Iedereen weet dat ik graag op gras speel en ik ben heel tevreden met de attitude die ik hier getoond heb deze week. Het was een gesloten match, maar ik krikte mijn spelniveau op en haalde mijn beste tennis boven."   

 

Na haar uitschakeling in de tweede ronde van Roland Garros tegen de Amerikaanse Cori Gauff, de latere verliezend finaliste, vatte Van Uytvanck haar grasseizoen vlekkeloos aan.

 

"Ik had niet veel tijd om te recupereren, dus beginnen op deze manier is geweldig. We zullen zien wat de confrontatie met Korpatsch geeft in Rosmalen. Nu wil ik eerst even genieten. Ik verheug me erop om vier weken op gras te spelen."

 

Naast haar dertien eindzeges in het ITF-circuit, telt Van Uytvanck ook vijf WTA-titels en twee WTA 125-titels. Het is het eerste toernooi dit jaar dat ze winnend weet af te sluiten.

Volgende week neemt Alison Van Uytvanck deel aan het WTA 250-toernooi in Rosmalen (Nederland). Daarin neemt ze het in de eerste ronde op tegen de Duitse Tamara Korpatsch (WTA-104).   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.