Monica Puig (28), olympisch tenniskampioene in Rio, hangt haar racket aan de haak

Tennisster Monica Puig, de olympisch kampioene van Rio de Janeiro 2016, hangt haar racket aan de haak. Dat heeft de 28-jarige Puerto Ricaanse maandag bekendgemaakt op Instagram."Na een zware driejarige strijd tegen blessures en vier operaties is het genoeg geweest voor mijn lichaam."

"De beslissing is niet gemakkelijk, want ik was graag gestopt zoals ik het wou. Maar soms heeft het leven andere plannen en moeten we nieuwe deuren openen richting opwindende mogelijkheden", schrijft Puig. Ze zal vooral televisiewerk doen bij de Amerikaanse sportzender ESPN.   

 

Puig, afgezakt naar plek 1171 op de wereldranglijst, verbaasde in 2016 de (tennis)wereld door het goud te veroveren op de Olympische Spelen in Rio. Het was meteen ook de eerste gouden medaille ooit voor Puerto Rico. Ze versloeg de Duitse Angelique Kerber toen in de finale in drie sets (6-4, 4-6 en 6-1). 

 

Voor de Spelen van Tokio vorig jaar moest ze verstek laten gaan vanwege een operatie aan haar schouder. De Puerto Ricaanse won in haar carrière één WTA-titel, in 2014 in Straatsburg. In september 2016 bereikte ze met een 27e plaats haar hoogste notering op de WTA-ranking.