Liam Everts weer out met vingerblessure: "Kon mijn stuur niet vasthouden"

 ma 13 juni 2022 09:34
Liam Everts kwam ten val in de GP van Duitsland.

Pech blijft Liam Everts achtervolgen: de MX2-rijder blesseerde zich in de GP van Duitsland opnieuw aan zijn vinger en moest opgeven. "Het is een grote teleurstelling, maar het is niet anders", zei hij.

Liam Everts heeft nog niet veel meeval gehad dit seizoen. In de eerste GP van het seizoen brak hij zijn middelvinger tijdens de kwalificatiewedstrijd en dit weekend blesseerde de KTM-rijder zich opnieuw aan zijn vinger in Duitsland.

 

"Ik raakte uit balans, kon mijn voet nog zetten, maar ben wel hard ten val gekomen", vertelde hij. "Het was een heel gevaarlijk stuk, omdat er hard gesproeid was."

 

Verdict: opnieuw een vingerblessure. "Ik heb nu gelukkig niets gebroken, maar mijn vinger is fel gezwollen en mijn ligamenten zijn geraakt."

 

Voor Everts zat er niets anders op dan op te geven. "De pijn kan ik wel verbijten, maar ik kon mijn stuur niet vasthouden. Ik zou een gevaar op de baan geweest zijn, dus heb ik de moeilijke maar verstandige beslissing genomen om niet te rijden."

 

"Dit is een hele grote teleurstelling, maar het is niet anders. Het ging heel snel en ik kon er weinig aan doen. Hopelijk is binnen een paar dagen de zwelling weg."

 

Binnen twee weken staat de GP van Indonesië op het programma. Het is afwachten of Liam Everts aan de start zal staan. 

Gerelateerd: