Ga naar de inhoud

Heeft België weer een motorcrosstoekomst? Jago Geerts schittert, Liam Everts steelt met zijn ogen

 ma 16 mei 2022 12:35

15 jaar. Zo lang is het geleden dat Steve Ramon België een laatste wereldtitel schonk in het motorcross. De kans is groot dat daar dit jaar met Jago Geerts verandering in komt. En wie weet volgt er later nog meer moois, want ook Liam Everts trekt zich op aan de prestaties van Geerts. 

Alle sterren lijken dit seizoen goed te staan voor Jago Geerts in de MX2-klasse van het motorcross. Geerts voert het klassement aan en lijkt sterker te zijn dan zijn grootste concurrent Tom Vialle. 

 

Geerts zelf heeft er alvast vertrouwen in: “De laatse 3 jaar was ik er al dichtbij. Wereldkampioen worden is dan ook mijn doel voor dit seizoen."

 

"Ik pak mijn fysieke trainingen iets anders aan en ik werk samen met een mental coach. Dat laatste helpt wel."

 

Ook ploegbaas Hans Corvers heeft er goede hoop in dat de wereldtitel dit jaar naar Jago Geerts zal gaan. Hij investeerde de voorbije jaren veel in het team. 

 

“Hij is meer man geworden en zette mentaal een grote stap. Je ziet hem groeien, het plaatje klopt. Het mag wel eens gaan lukken ook, na een derde plaats en 2 keer een tweede plaats."

 

En zo oogt de toekomst van het Belgische motorcross plots rooskleurig, zeker omdat er nog een kersverse landgenoot in het circuit zit: Liam Everts

 

Everts steelt met zijn ogen van Jago Geerts: “Mijn eigen bochtensnelheid kan hoger, daarvoor kijk ik naar hem. Jago straalt ook veel vertrouwen uit op de motor en op het circuit. Zijn starts zijn dit seizoen ook goed. Dat is iets wat me down laat, maar daar kom ik wel uit."

Jago straalt veel vertrouwen uit op de motor en op het circuit. Zijn starts zijn dit seizoen ook goed. Dat is iets wat me down laat, maar daar kom ik wel uit

Liam Everts

Bekijk de reportage uit Sportweekend:

Gerelateerd: