Ga naar de inhoud

Andrea Pirlo vindt nieuwe uitdaging als trainer bij Fatih Karagumruk in Turkije

 zo 12 juni 2022 21:45

Ruim een jaar na zijn ontslag bij Juventus heeft Andrea Pirlo een nieuwe werkgever gevonden. De Italiaan gaat aan de slag bij Faith Karagumruk SK, de nummer acht in de Turkse eerste klasse vorig seizoen en tot voor kort de club van Lucas Biglia.

In mei vorig jaar werd Andrea Pirlo door Juventus bedankt als trainer voor zijn bewezen diensten nadat Juve pas vierde was geworden in de Serie A. Pirlo debuteerde als hoofdtrainer en maakte geen onvergetelijke indruk.

 

Daarna werd het even stil rond de stijlvolle Italiaan. Nu heeft hij een nieuwe uitdaging gevonden. Hij gaat aan de slag in Turkije. 

 

"Blij om een nieuw avontuur te beginnen", schrijft de ex-middenvelder op Twitter. Karagumruk is niet de bekendste naam in het Turkse voetbal, maar Lucas Biglia en Derrick Luckassen (allebei ex-Anderlecht) kent u waarschijnlijk wel. Zij speelden vorig seizoen allebei voor de club.

 

Biglia verkast deze zomer wel naar Basaksehir. Lucassen staat nog steeds onder contract bij PSV.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.