Ga naar de inhoud

Opnieuw raak voor Thibaut De Smet: landgenoot wint goud bij beloften op WK duatlon korte afstand

 vr 10 juni 2022 17:11
De Smet kon met een brede glimlach finishen in Roemenië.

Thibaut De Smet heeft vandaag de wereldtitel bij de beloften (U23) veroverd op het WK duatlon (korte afstand) in het Roemeense Targu Mures. Onze landgenoot eindigde bij de elite ook knap als vierde. De Smet won eerder deze week al goud in de crossduatlon.

Na 10 km lopen, 40 km fietsen en 5 km lopen veroverde Krilan Le Bihan vandaag in 1u40'32"de wereldtitel op het WK duatlon korte afstanden. De Fransman bleef zijn landgenoten Benjamin Choquert en Maxime Hueber-Moosbrugger respectievelijk 18 en 38 seconden voor. 

 

Onze landgenoot Thibaut De Smet kwam na het elite-trio als eerste belofte binnen. De Smet neemt zo de wereldtitel  bij de beloften in ontvangst. Maandag won de 23-jarige De Smet ook al goud (bij elite en beloften) in de crossduatlon.  

 

Onze landgenoot was leider na het fietsen, maar verloor nog drie posities in de afsluitende loopproef. Hij eindigde op 54 seconden van de winnaar.

 

Arnaud Dely, brons op het WK 2021, finishte als vijfde op 58 seconden. Ook Angelo Vandecasteele (9e) en Giani Vanden Broucke (10e, en zilver bij de beloften) haalden de top tien.

Gerelateerd: