Ga naar de inhoud

Barcelona wint prestigestrijd tegen Real Madrid in finale KDB Cup, Kluivert junior scoort

 zo 29 mei 2022 17:04
Barcelona
Barcelona wint na 2017 de KDB Cup opnieuw.

FC Barcelona heeft voor de 2e keer de KDB Cup op zijn naam geschreven, een prestigieus jeugdtoernooi in Drongen voor voetballers jonger dan 15 jaar. In de finale was Barça met 3-1 te sterk voor Real Madrid. Racing Genk sluit het toernooi als 3e af.

De KDB Cup lokte heel wat grote clubs naar Drongen, met in hun zog ook heel wat grote namen uit de voetbalwereld. Gisteren kwam Kevin De Bruyne, die zijn naam geeft aan het toernooi, al eens kijken, ook vandaag was het weer gezellig druk.

 

Barcelona en Real Madrid hadden onder meer Chelsea, Manchester City, Ajax, Club Brugge, Dortmund en Anderlecht achter zich gehouden op weg naar de finale.

 

In de finale, op gang getrapt door Thomas Vermaelen, was het tussen de 2 Spaanse aartsrivalen lange tijd spannend, tot Barcelona van 1-1 toch uitliep naar 3-1, onder meer door een doelpunt van Shane Kluivert, zoon van ex-Barça-speler Patrick.

 

Barcelona is zo de eerste club die 2 keer de KDB Cup weet te winnen, na 2017. Racing Genk eindigde op de 3e plaats, nadat het Manchester City had verslagen met strafschoppen.

Bekijk de doelpunten uit de finale Barcelona-Real

Gerelateerd: