Vincent Janssen mist interland tegen Rode Duivels...door trouw, Noa Lang is er wel bij

 vr 27 mei 2022 13:11

Geen Vincent Janssen tegen de Rode Duivels. De Nederlandse spits moet passen voor de derby omdat hij trouwplannen heeft. Naast Janssen is ook Noa Lang opgeroepen. "Alleen nu en in september hebben we nog de kans om nieuwe spelers aan het werk te zien", lichtte bondscoach Louis van Gaal zijn keuze toe.

De keuze voor Janssen is opvallend. De 27-jarige spits was volledig uit beeld verdwenen sinds hij bij het Mexicaanse Monterrey speelt. De voormalige aanvaller van AZ en Tottenham Hotspur trok in oktober 2017 voor de laatste keer het Oranje-shirt aan. 

 

Normaal zou Janssen dus op 3 juni zijn rentree kunnen maken in het Koning Boudewijn Stadion, maar die kans laat hij passeren. Een dag later stapt hij in het huwelijksbootje, in de Verenigde Staten dan nog. De bruiloft stond al veel eerder gepland, onmogelijk te verzetten dus en geen derby voor Janssen. Hij zal na de interland aansluiten bij de groep.

Noa Lang tegen de Belgen

Ook Noa Lang kreeg een oproepingsbrief in de bus. De Club Brugge-speler maakte vorig jaar zijn debuut en zit ondertussen al aan 3 caps. De Nederlander zal ongetwijfeld gebrand zijn op een goede prestatie tegen zijn Belgische ploeggenoten.


"Iedereen weet dat alles al in het teken staat van het komende WK", zei Van Gaal na het bekendmaken van zijn selectie. "Er is straks weinig tijd om ons voor te bereiden, dus moeten we de beschikbare tijd maximaal benutten."


Naast Vincent Janssen krijgen ook Martins Indi (AZ) en Jerdy Schouten (Bologna) een plek in de selectie van Louis van Gaal. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.