Ga naar de inhoud

Mechelen veert op in basketbalfinale: "Willen niet dat dit herinnerd wordt als zwakke finale"

 di 24 mei 2022 15:58

In de basketbalfinale kon Kangoeroes Mechelen de bordjes gisterenavond in evenwicht hangen tegen Oostende. En dat was toch enigszins verrassend na de zware nederlaag in de eerste match enkele dagen eerder. Tony Van den Bosch geeft tekst en uitleg.

Van 103-60 in Oostende naar 84-74 in eigen huis. Hoe kan dat?

 

"We hebben goed naar de beelden van de eerste match gekeken en we hebben beseft dat we tegen de regerende kampioen toch een niveau hoger moesten gaan spelen", legt sportief manager Tony Van den Bosch het simpel uit. "En ik denk dat dat gelukt is."

 

"We hebben in de aanval en de verdediging enkele aanpassingen gedaan, maar dat was niet het voornaamste. Het ging vooral om de fighting spirit van de spelers. Die wilden de blamage van die eerste match uitwissen."

 

"We hebben mentale weerbaarheid getoond. En tactisch wat aangepast."

 

"Gisterenavond was Domien Loubry ook buitengewoon goed. Hij had een avond dat alles lukte, maar hij sleepte ook iedereen mee. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen."

 

Het hielp ook dat het in een volle Winketkaai was. "De zaal zat vol. Het deed me wat denken aan de periode van het grote Racing Mechelen. Zelfs de bezoekers werden er even stil van. Het gevoel was een beetje "not in our house"."

"We willen niet herinnerd worden als een zwakke finale"

Wat is er daar zaterdag dan misgelopen? "Een ploeg zoals Oostende kan je niet onderschatten, en dat is ook niet gebeurd, maar we hadden wel net een zware reeks tegen Leuven achter de rug en dat tast de fysieke mogelijkheden van de spelers aan."

 

"We misten de start van die eerste match volledig. En als je tegen Oostende 10 punten achter komt, is dat nefast."

 

"Na die serie tegen Leuven zat het misschien ook wel in de hoofden van de spelers dat dat het eindpunt was: "we staan eindelijk in die finale". Maar intussen hebben ze beseft dat ze meer willen. We willen niet dat dit herinnerd zal worden als een zwakke finale omdat het "maar" tegen Mechelen was."

De zaal zat vol. Het deed me wat denken aan de periode van het grote Racing Mechelen. Zelfs de bezoekers werden er even stil van. 

Tony Van den Bosch

"Mijn hart zegt Mechelen, mijn basketbalverstand Oostende"

Kan Mechelen dit doortrekken naar de volgende matchen? "Sport is geen exacte wetenschap. Iedere wedstrijd moet gespeeld worden, zeggen ze dan."

 

"We moeten op dit elan doorgaan. Dit zijn play-offs, en dat is een andere competitie. We gaan nu ook voor winst in Oostende morgen. Lukt dat niet, dan gaan we naar de vierde en hopelijk de vijfde match."

 

"Mijn hart zegt dat wij kampioen worden, maar mijn basketbalverstand zegt dat Oostende met het thuisvoordeel de grootste kanshebber is."

Gerelateerd: