Dessers over Conference League-finale: "Naast trofee grijpen, zou heel pijnlijk zijn"

 di 24 mei 2022 11:35
Cyriel Dessers is met 10 goals de topschutter in de Conference League.
Cyriel Dessers is met 10 goals de topschutter in de Conference League.

Feyenoord en Cyriel Dessers hebben woensdag een afspraak met de voetbalgeschiedenis in Tirana. De Albanese hoofdstad is het decor voor de allereerste finale van de Conference League. De Feyenoord-spits blikt bij Sporza vooruit op de finale. "Ik heb zin om te knallen."

In de voorbereiding op de Conference League-finale tegen AS Roma ging Feyenoord vorige week op een korte stage naar Portugal. "Dat hadden we wel nodig, want we hadden geen competitie meer. In Portugal konden we samen focussen en wennen aan de warmte, want in Albanië zal het ook warm zijn", aldus Cyriel Dessers.

Hoe is het gevoel in de groep? "Er is wel een gezonde spanning, dat voel je al sinds de wedstrijd tegen Marseille. Dat komt ook door de media, de supporters, de stage. Er wordt opgebouwd richting finale, maar dat vind ik ook wel fijn."

De finale wordt gespeeld in Tirana, waar plaats is voor nauwelijks 20.000 toeschouwers. "Dat is wel een beetje spijtig", vindt Dessers. "Het is een mooi stadion, maar toch iets te klein voor twee grote clubs als Feyenoord en AS Roma."

"Nu, dat zijn maar randomstandigheden. We zijn daar niet superhard mee bezig. Ik wil die finale ook winnen voor 20.000 toeschouwers, dat verandert niet met meer volk in het stadion."

Dessers verwacht dat Feyenoord ook tegen AS Roma trouw zal blijven aan zijn filosofie. "We spelen nu al bijna 50 wedstrijden zo. Dat is onze kwaliteit, we hoeven nu geen gekke dingen te gaan doen. Het blijft wel opletten voor Roma en de leepheid van José Mourinho."

"Nu nog naast die trofee grijpen, zou wel heel pijnlijk zijn. Ik zal er alles aan doen om in Tirana met de beker in mijn handen te staan. Zo'n finale maak je misschien maar één keer mee. We gaan ervan genieten. Ik heb zin om te vlammen."

Dessers: "Ik ben heel gelukkig bij Feyenoord"

Roma-Feyenoord is voor Cyriel Dessers de laatste afspraak van het seizoen, na de finale moet de aanvaller gaan beslissen waar zijn toekomst ligt. De Nigeriaanse Belg is nog steeds eigendom van RC Genk, Feyenoord heeft een aankoopoptie van 4 miljoen euro.

"Ik weet zelf ook nog niet goed waar ik volgende maand aan de voorbereiding zal beginnen. Het worden nog spannende weken", meent Dessers. "Ik ben heel gelukkig bij Feyenoord. Als ik hier nog 10 jaar kan spelen, zou dat prachtig zijn. In Rotterdam blijven, is zeker een optie."

"Anderzijds ben ik nu 27, misschien is dit voor mij ook wel het moment om de stap naar het buitenland te zetten. Oké, Nederland is ook het buitenland, maar ik zit hier al  5 jaar en ze spreken hier dezelfde taal. Voor mij voelt dit niet als het buitenland. Nu goed, zo'n buitenlandse club moet ook nog wel komen dan."

Feyenoord-supporter Jan Boskamp vindt 4 miljoen een koopje voor Dessers. "Dat is best grappig, want in het begin was hij best kritisch voor mij. Dat heb ik toch kunnen keren dan", glimlacht Dessers. "Het is aan de clubs om dat te bespreken. Een terugkeer naar Genk? Zeg nooit nooit. Ik heb er nog altijd een contract."

Ik ben heel gelukkig bij Feyenoord. Maar misschien wil ik nog wel naar het buitenland. Het échte buitenland.

Cyriel Dessers
Gerelateerd: