Ga naar de inhoud

Filip Joos blikt vooruit op AS Roma- Leicester: "In Rome spreken ze niet meer over de kneusjes-cup"

Youri Tielemans vecht een duel uit met Lorenzo Pellegrini.

Vanavond nemen AS Roma en Leicester het tegen mekaar op voor een plekje in de eerste Conference League-finale ooit. Filip Joos geeft vanavond commentaar vanuit Rome en wikt en weegt de kansen van beide ploegen. 

Zowel AS Roma als Leicester kan zich vanavond verzekeren van een stukje clubgeschiedenis. Leicester stond nog nooit in een Europese finale en voor Roma is het intussen ook al meer dan 30 jaar geleden. 

 

"Het duel leeft zeker in Rome", vertelt Filip Joos. "Ze spreken hier niet meer over de "kneusjes-cup". De Conference League wordt hier serieus genomen." 

 

"Anderzijds is het niet zo dat voetbal hier enkel leeft op donderdagen. Dit weekend was het stadion ook uitverkocht toen Salernitana op bezoek kwam. Dat heeft alles te maken met het Mourinho-effect."

 

"Sinds zijn aantreden leeft Rome toch in een soort roes. Die gaat niet altijd gepaard met goed voetbal maar de fans geloven blindelings in hun coach."

 

"Dat geeft toch aan dat zijn komst de juiste was. Rome was de laatste plek op aarde waar hij nog een ploeg van een bepaald niveau kon coachen en waar ze onvoorwaardelijk van hem houden."

Als Chris Smalling verdedigt zoals vorige week, dan wordt het een moeilijk verhaal voor Leicester.

Filip Joos

In de heenmatch eindigde de wedstrijd op een 1-1-gelijkspel. Alles is dus te herdoen vanavond. Welke kansen dicht Joos de twee ploegen toe?


"Ik vind niet dat Leicester de favoriet is. Dan hadden ze hun thuismatch moeten winnen. Ik verwacht dat Roma onder impuls van een uitverkocht stadion er vol op vliegt vanavond. De hamvraag daarbij is natuurlijk: zijn ze daartoe in staat?"

 

"Als Chris Smalling weer zo sterk verdedigt als vorige week, dan zal het een lastig verhaal worden voor Leicester", voorspelt Joos. "Ik kijk ook naar Tammy Abraham en Nicolo Zaniolo. Die eerste is een geweldige aanwinst gebleken."

Tielemans blijft een belangrijke schakel maar wordt niet op een beslissende positie uitgespeeld.

Bij de Engelsen wordt er gekeken naar creatieveling James Maddison en Jamie Vardy, die nog maar net terug is uit blessure. Ook Tielemans en Castagne worden in de ploeg verwacht.


"Tielemans blijft een belangrijke schakel maar wordt uitgespeeld op een positie waar hij het spel niet met één actie kan beslissen. Dat heeft ook veel te maken met de ontwikkeling van Dewsbury-Hall. Brendan Rodgers gelooft blindelings in hem en je kan hem geen ongelijk geven. Hij is een van de meest dynamische spelers en vreet enorm veel meters." 

 

Om 21 u vanavond kan u kijken naar de wedstrijd op Canvas of via Sporza. 

Om 20.35 u begint de voorbeschouwing.