Ga naar de inhoud

Johan Boskamp over Conference League-finalist Feyenoord: "Na 20 jaar wachten, doet dit deugd"

 vr 6 mei 2022 15:44

Na 20 jaar mag Feyenoord nog eens een Europese finale spelen. Ze kwalificeerden zich gisteren ten koste van Marseille en krijgen in de Conference League-finale AS Roma voorgeschoteld. Johan Boskamp is blij dat "zijn" Feyenoord weer meedoet voor de prijzen. "Het interesseert me niet wat anderen zeggen over deze competitie."

Het Europese avontuur van Feyenoord begon 10 maanden geleden. In juli speelden ze hun eerste wedstrijden in de kwalificatieronden van de Conference League.

 

"Ik weet nog dat ze toen echt slecht speelden", weet Boskamp. "Ze namen het op tegen het Kosovaarse Drita en hadden een goal in de 90e minuut nodig om door te stoten."

 

"Nadien zijn ze echt gegroeid in het toernooi. Ze eindigden knap eerste in de poulefase en gingen moeiteloos voorbij Partizan en Slavia Praag richting de halve finale. Het is een hele prestatie dat Feyenoord in de finale staat. Ik had het in juli nooit geloofd."

 

Cyriel Dessers trok op de laatste dag van de transferperiode nog naar Rotterdam. Dankzij een hoop belangrijke goals groeide hij uit tot een ware publiekslieveling.

 

"Dessers is de chouchou van het supportersvak. Hij heeft zich echt in de ploeg geknokt met zijn goals als invaller. Als spits word je afgerekend op je doelpunten en hij bleef ze gewoon maken. Dan ben je een goeie spits. Zijn afkoopsom is "maar" 4 miljoen euro, dus zou ik niet twijfelen."

Ik denk dat de UEFA niet had verwacht dat het een finale ging worden met zo'n grote clubs.

Johan Boskamp

Op 25 mei speelt Feyenoord de finale tegen AS Roma in de Arena Kombëtare, in de Albanese hoofdstad Tirana. Het stadion heeft slechts plaats voor 22.500 toeschouwers. De Kuip en het Stadio Olimpico tellen respectievelijk 51.000 en 70.000 zitjes.


Boskamp: "Ik denk dat de UEFA niet had verwacht dat het een finale ging worden met zulke grote clubs.  Dat hebben ze toch onderschat. Er zullen volgens mij meer dan 30.000 Feyenoord-supporters naar Albanië trekken. Ik heb vanmorgen ook meteen gebeld voor tickets. Ik wil het niet missen."


"Na 20 jaar wachten, doet het gewoon deugd", besluit Boskamp. "Het interesseert me niet wat anderen zeggen over deze competitie. Het enige wat me interesseert, is dat we de finale spelen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.