Ga naar de inhoud

Coach Kristof Michiels mag met Kangoeroes Mechelen naar historische finale: "Onbeschrijfelijk gevoel"

 do 19 mei 2022 12:25
Kristof Michiels met voorzitter Luc Katra.

Kangoeroes Mechelen heeft gisterenavond geschiedenis geschreven. De ploeg van coach Kristof Michiels won de beslissende wedstrijd tegen Leuven en mag zich opmaken voor een eerste titelfinale in de geschiedenis van de club. Daar wacht het onvermijdelijke Oostende.

De halve finale tegen Leuven Bears was een beklijvende serie. Beide ploegen hadden al twee wedstrijden kunnen winnen. De laatste match moest dus beslissing brengen.


"Deze vijfde wedstrijd was een perfecte weerspiegeling van de hele halve finale. De verschillen waren zoals steeds erg klein en details maakten het verschil. Ik heb heel veel spelers van mijn bank kunnen gebruiken, waardoor we misschien op het einde iets frisser waren dan Leuven."


Ook de inzet van jonge spelers heeft duidelijk geloond voor Michiels. Mattias Palinckx (19 punten) en Jo Van Buggenhout (9 punten) deden beiden hun duit in het zakje.


"Dat is het werk van een heel seizoen. Samen met Joppe Mennes zijn dat de drie spelers die het uithangbord zijn van onze jeugdwerking. Dit is een geweldige ervaring voor hen, hopelijk kunnen ze ons in de finale ook helpen."

Oostende is de duidelijke favoriet, maar we gaan proberen te verrassen.

Kristof Michiels

Voor Michiels is het zijn eerste seizoen als hoofdcoach. Met Mechelen mag hij dus al meteen aanschuiven in de finale. "Dat is een geweldig gevoel. Ik heb een verleden bij Leuven, dus had ik me liever tegen een andere ploeg geplaatst, maar om dit te doen in mijn eerste jaar als hoofdcoach is onbeschrijfelijk."

 

In de finale wacht grote favoriet Oostende. Zij rekenden in drie matchen af met Bergen en hebben al een tijdje kunnen uitrusten. Zal dat een verschil maken?

 

"Als je in een finale staat, dan maakt vermoeidheid niet veel uit", klinkt het vastberaden. "Wij hebben een professionele omkadering en de spelers moeten daarmee kunnen omgaan. Oostende is natuurlijk de favoriet, maar wij gaan proberen te verrassen."

Michiels mag in zijn eerste jaar als hoofdcoach al meteen naar de finale.
Gerelateerd: