Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9860
2
Jannik Sinner
8770
3
Carlos Alcaraz
7300
41
Alexander Zverev
6345
51
Daniil Medvedev
6295
6
Andrey Rublev
4700
7
Casper Ruud
4185
81
Hubert Hurkacz
3885
91
Stefanos Tsitsipas
3700
10
Grigor Dimitrov
3615

Matteo Berrettini (ATP-8) is niet op tijd fit geraakt voor Roland Garros

 za 14 mei 2022 21:53

Matteo Berrettini zal zijn mooie parcours in Parijs van vorig jaar niet kunnen overdoen. De Italiaan is nog niet helemaal hersteld van de operatie aan zijn hand, al heeft hij wel de trainingen hervat.

Matteo Berrettini plooide vorig jaar pas in de kwartfinales van Roland Garros na een viersetter tegen latere winnaar Novak Djokovic. Enkele maanden stond hij opnieuw tegenover de Serviër, maar dan in de finale van Wimbledon. Later volgden nog een kwartfinale op de US Open en een halve finale in Australië.

 

Aan die knappe reeks resultaten dankt de 26-jarige Italiaan zijn plaats in de top 10 van de wereld. Maar nu dreigt hij een vrije val te maken. Door een operatie aan zijn hand moest Berrettini verzaken aan alle graveltoernooien, nu dus ook aan Roland Garros.

 

"We hebben besloten om te passen voor Roland Garros, waar je match van 5 sets kunt spelen. Dat is momenteel geen goed idee voor mij. Mijn hand reageert wel al goed op de belasting. Ik werk hard om mijn beste niveau terug te vinden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.