Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Rafael Nadal optimistisch na gravelnederlaag: "Ik weet wat te doen om in Parijs top te zijn"

 za 7 mei 2022 13:23
Nadal verloor vrijdag voor het eerst van zijn gedoodverfde opvolger Alcaraz.

Tegen David Goffin ontsnapte Rafael Nadal nog door het kleinste gaatje, maar dat kunstje kon de Spaanse gravelkoning tegen kroonprins Carlos Alcaraz (19) niet herhalen. Nadal verloor in "zijn" Madrid na een driesetter, maar voelt zich wel opnieuw helemaal fit: "Ik werk eraan om op Roland Garros top te zijn."

De tennisarena in Madrid kolkte gisteren voor het topduel tussen Rafael Nadal en zijn gedoodverfde opvolger Carlos Alcaraz. De jongeling trok na een driesetter aan het langste eind, geen 6e eindzege dus voor Nadal in Madrid.

 

"Ik kan deze nederlaag zonder al te veel problemen plaatsen", reageerde het tennisicoon na afloop. "Ik weet welke route ik nog moet afleggen om binnen twee en een halve week op niveau te zijn voor Roland Garros. Daar werk ik nu aan."

 

Nadal zakte naar Madrid af zonder goede voorbereiding. De Spanjaard stond zes weken aan de kant met een ribblessure. Idealiter had hij het toernooi van Madrid overgeslagen, maar hij heeft geen spijt dat hij alsnog deelnam.

 

"Ik heb gedaan wat ik kon. Ik heb al betere dagen gekend, maar ook slechtere. Het is hoe dan ook geen ramp. Ik heb met de juiste attitude op de baan gestaan en heb tweemaal een wedstrijd van bijna drie uur gespeeld. Dat is positief, want ik heb die intensiteit nodig om straks top te kunnen zijn."

Ik heb gedaan wat ik kon. Ik heb al betere dagen gekend, maar ook slechtere. Het is hoe dan ook geen ramp.

Rafael Nadal

"Ik heb de afgelopen dagen elke ochtend geanalyseerd wat ik moest doen om kansen te creëren voor mezelf en om te verbeteren. Ik weet waaraan ik moet werken, nu is het een kwestie van hard werken en vertrouwen hebben in mezelf en een goede afloop."


Voor zijn blessure kende Nadal een geweldige seizoensstart, met drie titels, waaronder zijn recordzege op de Australian Open. Zijn volgende afspraak wordt het Masters 1000-toernooi volgende week in Rome, waar hij titelverdediger is.

Gerelateerd: