David Goffin slaat terug: landgenoot bereikt hoofdtabel in ATP-toernooi Madrid

David Goffin aan het trainen op het gravel van Madrid.

David Goffin heeft de hoofdtabel bereikt in het Masters 1000-toernooi in Madrid. Onze landgenoot versloeg de Chileen Alejandro Tabilo vandaag in de tweede en laatste kwalificatieronde. Een deugddoend resultaat voor Goffin, die eerder deze maand uit de top 50 tuimelde.

David Goffin (ATP 55) heeft zich vandaag geplaatst voor de hoofdtabel van het Masters 1.000-toernooi in Madrid (6.744.165 euro).

 

Onze landgenoot was aan het begin van de maand opnieuw buiten de top 50 gevallen, waardoor hij de voorrondes van het toernooi in Madrid moest doorlopen. Het is voor het eerst sinds het toernooi van Winston-Salem in 2014 dat hij zich moest kwalificeren voor een ATP-toernooi. 

 

In de tweede en laatste kwalificatieronde versloeg hij - op het gravel in de Spaanse hoofdstad - de Chileen Alejandro Tabilo (ATP 91). Het werd na 1 uur en 12 minuten twee keer 6-4 in het voordeel van de 31-jarige Goffin, die voor het eerst tegen Tabilo speelde.  

 

David Goffin neemt voor de zevende keer deel aan het toernooi in Madrid. Zijn beste resultaat is een kwartfinale in 2017. Vorig jaar ontbrak hij vanwege een blessure. Goffin neemt het komende week in de eerste ronde op tegen de Rus Aslan Karatsev (ATP 33). Het wordt het eerste onderlinge duel tussen onze 31-jarige landgenoot en de drie jaar jongere Rus.

 

Ook Novak Djokovic haalde nog eens zijn gram. De Serviër plaatste zich als nummer 1 in Madrid, waar de Duitser Alexander Zverev de titelverdediger is.